середа, 18 липня 2018 14:57

Назвали, кого серцева недостатність вбиває частіше

Назвали, кого серцева недостатність вбиває частіше
Серцева недостатність вбиває частіше жінок Фото: dailymail.co.uk

Жінки частіше помирають від серцевої недостатності, ніж чоловіки. Смерть від серцевої недостатності становить 35% від загальної смертності через серцево-судинні захворювання у жінок.

Про це повідомляє The Economic Times.

Вчені Оттавського університету у Канаді, проаналізували дані понад 90 тисяч пацієнтів з діагнозом "серцева недостатність", з них – 47% жінки. Вони частіше, ніж чоловіки, страждали від хронічних захворювань.

У них виникав стан, коли потужність серця є слабшою, ніж це потрібно для нормальної життєдіяльності. Кров проходить через серце і тіло з меншою швидкістю. В результаті серце не може перекачувати достатньо кисню і поживних речовин для задоволення потреб організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заснув на роботі" - вчені розповіли про сон удень

Протягом одного року після встановлення діагнозу через серцеву недостатність з понад 90 тисяч пацієнтів померло 16,8% жінок та 14,9% чоловіків. Показники госпіталізації також були вищі у жінок.

Мініральні речовини цинк та залізо позитивно впливає на когнітивні функції організму та емоційний стан. До такого висновку дійшли Лінда Бірн та її колеги з Університету Дікіна.

Науковці проаналізували ряд досліджень, де відстежували як саме підвищення споживання заліза та цинку впливало на настрій та когнітивні функції у жінок віком від 12 до 55 років. Вчені зафіксували позитивний ефект цинку на пам'ять та емоційний стан людини. Мінірал міститься у м'ясі, морепродуктах, горіхах та сухофруктах.



Зараз ви читаєте новину «Назвали, кого серцева недостатність вбиває частіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути