Деякі фрукти та ягоди потрібно їсти разом з кісточками за їх високу концентрацію корисних мікроелементів.
Про це повідомляє Zdorovia.
Наприклад, насіння кавуна допомагає нормалізувати рівень цукру у крові. Люди цього не знаючи, завжди викидають насіння.
1. Виноград
Червоний виноград - джерело речовини ресвератролу, яка бореться з раковими клітинами, зміцнює серце і судини, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Елементи з кісточок винограду роблять шкіру гладенькою та еластичною.
2. Ківі
У них міститься величезна кількість вітаміну Е, який корисний для шкіри, волосся, нігтів та знімає набряки під очима. Ще в них є омега-3 жирні кислоти проти запалень.
3. Цитрусові
Їх кісточки містять саліцилову кислоту, котра є й в аспірині. В кісточках апельсина багато вітаміну В17, який допомагає боротися з раком і грибковими захворюваннями. Не потрібно просто ковтати насіння, для більшої користі їх треба розжувати.
Також вони допоможуть при головних болях та для відновлення тонусу організму.
4. Оливки
Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізують роботу нервової системи та полегшують симптоми астми.
5. Гранат
Кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, які варто давати дітям у спеку
Яблука є виключенням з правил. Їх кісточки багаті амігдаліном, який при попаданні в кишківник виділяє отруйну синильну кислоту.
Американські вчені назвали 10 страв, які негативно впливають на серце. Забороненими продуктами стали гамбургери, оброблене м'ясо, ковбасні вироби, випічка, безалкогольні напої та підсолоджені соки.
Високий вміст насичених жирів мають оброблене м'ясо та ковбасні вироби. Крім того, в них міститься величезна кількість солі, як і в піці. Крім ковбаси, ймовірність зіткнутися з ними є в печивах і різній випічці.
Коментарі