Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2023 00:30

Назвали чотири хвороби, які діагностувати найважче

Назвали чотири хвороби, які діагностувати найважче
Є чотири захворювання, які важко виявити Фото: pinterest

Є хвороби, які важко виявити на ранніх етапах, особливо якщо немає симптомів.

Тому іноді лікарі ставлять неправильний діагноз, пише ukrhealth.

Розкажемо про чотири хвороби, які пізно діагностуються лікарями.

Депресія чи психічне захворювання

Депресія є рядом психічних захворювань, про які не говорять через соціальну стигму. Психосоматика означає, що психічне здоров'я може так впливати на фізичне благополуччя, що виникають справжні фізичні симптоми.

"Наслідком депресії можуть бути загальне зниження фізичної працездатності, проблеми з концентрацією уваги та почастішання болю, сексуальна дисфункція, проблеми зі сном і навіть серцево-судинні порушення", – каже лікар-терапевт Олена Климовська.

Будь-хто, хто думає про цей діагноз тільки як про поганий настрій, відсутність мотивації чи смутку, не бере до уваги, наскільки широко хвороба впливає на всі сфери життя постраждалих. Крім того, пацієнтів привчають обговорювати фізичні скарги зі своїм сімейним лікарем та ігнорувати психологічні симптоми.

Ендометріоз

Ендометріоз є одним з найбільш поширених гінекологічних захворювань, але його часто не беруть до уваги. На них страждають від 10 до 15 відсотків усіх дівчаток і жінок.

Причиною є доброякісні пухлини слизової оболонки матки, що ростуть за межами матки і, наприклад, також кровоточить при місячному циклі.

Хворі можуть стати безплідними внаслідок хвороби. Ендометріоз викликає значний дискомфорт і психологічний стрес через симптоми, що повторюються. Оскільки ступінь тяжкості захворювання варіюється від людини до людини, а симптоми сильно різняться, важко поставити чіткий діагноз, ґрунтуючись виключно на анамнезі пацієнта.

Хвороба Лайма

Тут також різноманітність захворювань спричиняє проблеми. Хвороба Лайма – бактеріальне захворювання, яке переважно передається кліщами. Зараження боррелія у комарів зустрічається рідко, але неясно, якою мірою цього достатньо для передачі. Зараженню кліщами сприяє тривалий процес харчування дрібних паразитів, під час якого неодноразово переривається кровотік та у рані виділяється слина.

Чим довше укус залишається непоміченим, тим вище ризик зараження. Ось чому варто ретельно перевіряти свій організм після відвідування лісу або навіть проведення часу на полі.

Гостра інфекція, викликана борреліями, проходить кілька стадій. Перша має найбільшу ймовірність виявлення. У багатьох хворих формується типове почервоніння у формі мішені - мігруюча еритема, що мігрує.

На даний момент антибіотикотерапія все ще добре працює. Але потім збудник ховається в організмі: наприклад, він може проникати в синовіальну рідину, нерви, а також спинномозкову рідину та захищає себе спеціальною оболонкою, яка робить його практично невиявленим для імунної системи.

Синдром хронічної втоми

Це маловідоме, але дуже поширене захворювання: назва вже говорить про основний симптом – хронічне та сильне виснаження. Навіть невелика фізична чи розумова напруга може виснажити резерви постраждалих і позбавити їх сил діяти на випередження протягом тривалого часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їжа та напої впливають на запах тіла. Від чого краще відмовитись

"Досі не ясно, що є причиною цих скарг. На даний момент виявлено збої в роботі нервової системи, імунної системи та ендокринної системи, але про основний пусковий механізм є лише припущення. Але проблема очевидна.

Постраждалі часто повідомляють про спроби інтенсивного лікування та реабілітації, заснованих на психіатричних діагнозах, перш ніж їх симптоми сприйматимуться всерйоз.

Людина може потіти під час сну не лише через теплу ковдру, піжаму, чи високу температуру.

Нічне потовиділення може сигналізувати і про хвороби, тому треба вчасно зрозуміти їхню причин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали чотири хвороби, які діагностувати найважче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути