неділя, 29 липня 2018 23:28

Назвали 5 найпоширеніших хвороб, які діти чіпляють в зоопарку

Назвали 5 найпоширеніших хвороб, які діти чіпляють в зоопарку
Хвороби з зоопарку: туберкульоз та сказ діти приносять найчастіше Фото: zoobaq.org

У зоопарку можна зарядитися не тільки гарним настроєм, а й підчепити чимало хвороб. Діти тягнуться до всього нового і батьки цьому раді. Насправді потрібно бути дуже уважними.

Сказ

Для зараження не обов'язково бути укушеним, адже сказ передається через слину. Єнот може лизнути руку дитини, якою вона потім братиме їжу і потягне її до себе в рот. Після укусу людина рідко звертається відразу в лікарню, а вирішує дочекатися ознак хвороби. Тоді вже укушеного важко врятувати.

Це найнебезпечніше захворювання найчастіше переносять собаки, єноти і лисиці. Причиною є несвоєчасна вакцинація тварин. Мало кому роблять її щорічно.

Глисти

Тварини нерідко піддаються зараженню гельмінтозами. Найважче справитися з ними дітям. У них починається жовтяниця, проблеми з суглобами або нервовою системою, розлади шлунково-кишкового тракту.

Бруцельоз

Це важка інфекція, яка вражає всі системи організму. Найбільш заразні вважаються кози, вівці, корови і свині, які є в контактних зоопарках.

У більшості випадків людина заражається через їжу, але також бруцельоз можна поступити через повітря. Особливо в небезпеці люди, які на тілі мають невеликі рани, тому не можна давати тварина їх облизувати. Перемогти цю хворобу можуть тільки антибіотики. Часто через неї люди стають інвалідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біолог розповіла про користь солодощів для розуму

Туберкульоз

Туберкульозом можна заразитися не тільки від людей, але й від тварин. Його бактерії відрізняються живучістю. І трапляється так, що тварини могли заразитися ще до того, як потрапили в зоопарк. Потім зберігають на собі бактерії, а потім передають їх іншим.

Алергія

Звичайна алергія доводить навіть до набряку Квінке, який загрожує смертельною небезпекою. Тому потрібно стежити за станом дитини під час спілкування з тваринами, а при перших ознаках алергії звертатися до лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 найпоширеніших хвороб, які діти чіпляють в зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути