Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2023 09:04

Народжені під час Covid-пандемії діти відстають у розвитку

Народжені під час Covid-пандемії діти відстають у розвитку
Діти до дворічного віку, які зростали під час пандемії, відрізняються від дітей народжених до коронавіруса. Фото: pixabay.com

Пандемія Covid-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, залишила негативний відбиток на розвитку підростаючого покоління.

Діти до 2 років, які зростали під час пандемії відрізняються за поведінкою та розвитком від дітей, народжених до коронавіруса, пише BMJ із посиланням на ірландських вчених.

"Вчені слідкували за родинами дітей, народжених в Ірландії протягом перших трьох місяців пандемії. Із березня по травень 2020 року дослідники зібрали інформацію про життя та розвиток дітей за допомогою анкет", – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні офіційно скасували карантин

Немовлятам, які перебували у режимі карантину, не вистачало спілкування з однолітками. Кожне четверте немовля до свого першого дня народження не зустрічало іншої дитини свого віку.

Дослідження в інших країнах також свідчать, що діти, народжені незадовго до або під час пандемії, мали дещо нижчі показники розвитку.

"Тепер, коли пандемічні заходи скасовані, надважливо соціалізувати народжених під час пандемії дітей", – сказано у повідомленні.

У травні Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії коронавірусної хвороби. Однак це не означає, що Covid-19 більше не становить глобальної загрози здоров'ю, заявили в організації. Сказали про щонайменше 20 млн смертей.

Зараз ви читаєте новину «Народжені під час Covid-пандемії діти відстають у розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути