пʼятниця, 03 квітня 2020 11:55

На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус

На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус
НА Закарпатті зафіксували 23 випадки коронавірусу. Фото:Еспресо

22 нові випадки захворювання на коронавірус лабораторно підтвердили у Закарпатській області.

19 людей - це контактні особи мукачівки - першої пацієнтки, в якої підтвердили коронавірус, повідомив виконуючий обов'язки голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко на сторінці в Facebook.

За його словами, про такі дані розповів йому в розмові напередодні пізно ввечері керівник Центру громадського здоров'я України Ігор Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: скільки хворих та померлих

"Він повідомив, що Закарпатський обласний лабораторний центр у м. Ужгород верифікований референс-лабораторією МОЗ України у Києві. Це означає, що лабораторія в Ужгороді може проводити тестування методом ПЛР COVID-19 та виявляти захворювання на коронавірусну інфекцію. Визнано, що результати її досліджень є достовірними", - уточнив в. о. голови Закарпатської ОДА.

З його слів, станом на 22:00 2 квітня Закарпатським обласним лабораторним центром установлено COVID-19 у 23 закарпатців: 19 людей - це контактні особи мукачівки - першої пацієнтки, в якої підтвердили коронавірус. 2 - мешканці Тячівського району, і 1 особа з Ужгорода. Загалом на Закарпатті діагностовано COVID-19 у 23 осіб.

"Стан усіх пацієнтів - задовільний. 2 осіб знаходяться на лікуванні в Обласній інфекційній лікарні в Ужгороді, інші лікуються удома під наглядом медиків", - додав Гетманенко.

На території Миколаївської області станом на вечір 2 квітня не зареєстровано жодного випадку коронавірусного захворювання. За минулу добу до лікарів звернулися 4 осіб із підозрою на COVID-19, 3 із них госпіталізували до обласного центру лікування інфекційних хвороб, 1 перебуває на самоізоляції. Усього в інфекційному відділенні перебувають 5 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті різко зросла кількість хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути