середа, 15 квітня 2020 17:59

На Європу чекають 4 нові хвилі коронавірусу

На Європу чекають 4 нові хвилі коронавірусу
Європі загрожують чотири нові хвилі коронавірусу. Фото: pixabay.com

Америка та Європа можуть зіткнутися з 4 новими хвилями коронавірусу, якщо в Африці ситуація з Covid-19 вийде з-під контролю.

Про це пише "Обозреватель" із посиланням на слова директора Центру громадської охорони здоров'я і прав людини ВООЗ професора Лоуренса Гостіна в ефірі програми BBC Radio 4 Today.

На думку фахівця, навіть якщо Сполучені Штати та Європа взяли під контроль пандемію коронавірусу, якщо він вийде з-під контролю в інших країнах, то захворювання обов'язково повернеться, оскільки все у світі взаємопов'язане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС визначив умови, за яких можна знімати карантин

Професор передбачив, що нещодавнє рішення президента США Дональда Трампа заморозити фінансування ВООЗ може мати "руйнівні наслідки в глобальному масштабі".

"Глибоко турбує і тривожить факт того, що в розпал пандемії раз у століття, коли десятки тисяч людей вмирають по всьому світу, фактично вивести фінансування або, принаймні, обмежити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я", - підкреслив він.

Раніше Трамп заявив, що США припиняють фінансування ВООЗ, оскільки величезний час у приборканні пандемії було втрачено через "повільність ВООЗ", а також через "прикриття спалаху коронавірусу в Китаї".

ВООЗ озвучила невтішний прогноз щодо Covid-19 - у світі ще не досягли піку пандемії.

Зараз ви читаєте новину «На Європу чекають 4 нові хвилі коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути