Ексклюзиви
субота, 16 травня 2020 15:52

Можна добре роздивитися: створили яскраву модель коронавірусу

Можна добре роздивитися: створили яскраву модель коронавірусу
Вчені створили детальну 3D-модель коронавируса . Фото: visual-science.com

Вчені зі студії візуалізації Visual Science створили найбільш деталізовану і науково достовірну 3D-модель коронавируса SARS-CoV-2. Це вдалося на основі нових досліджень структури коронавируса, а також на даних, які раніше отримали вчені-вірусологи.

Модель доступна на сайті студії.

Яскравим кольором на моделі коронавируса позначені білки. Вони кодуються вірусним геномом. Сірий колір - структури, які вірус запозичує у клітини-господаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки правління безтолкової влади: Росія б'є рекорди за кількість померлих від Covid19

До 2019 року вченим було відомо про шість коронавірус, здатних заразити людину. Чотири з них викликають симптоми, схожі на застуду. Два інших, SARS-CoV і MERS-CoV, заражають нижні дихальні шляхи з високою ймовірністю важкого захворювання і навіть смерті.

Коронавірус COVID-19 викликаний вірусом SARS-CoV-2. Він небезпечний через те, що може заражати нижні дихальні шляхи, де обидва віруси прикріплюються до рецепторів на клітинних поверхнях.

Асоціація анестезіологів України відправила президенту Володимиру Зеленському, Верховній Раді та Кабінету Міністрів відкритий лист, у якому висловив стурбованість небезпекою українських апаратів ШВЛ.

Деякі апарати ШВЛ можуть бути вкрай небезпечними тому, що вони не пристосовані для проведення тривалої штучної вентиляції легень. Відповідний лист опубліковано на сайті Асоціації.

Зараз ви читаєте новину «Можна добре роздивитися: створили яскраву модель коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути