пʼятниця, 15 травня 2020 20:36

Асоціація медиків попереджає про небезпеку українських апаратів ШВЛ

Асоціація медиків попереджає про небезпеку українських апаратів ШВЛ
Анестезіологи заявили про небезпеку українських апаратів ШВЛ. Фото: Reuters

Асоціація анестезіологів України відправила президенту Володимиру Зеленському, Верховній Раді та Кабінету Міністрів відкритий лист, у якому висловив стурбованість небезпекою українських апаратів ШВЛ.

Деякі апарати ШВЛ можуть бути вкрай небезпечними тому, що вони не пристосовані для проведення тривалої штучної вентиляції легень. Відповідний лист опубліковано на сайті Асоціації.

"У розпал пандемії коронавірусу в Україні виник ажіотаж із закупівлі апаратів ШВЛ. До цього процесу залучені не тільки держава, а й політики, підприємці, благодійники та волонтери. За більш ніж два місяці такої активності, на жаль, спостерігаються дуже небезпечні тенденції, які можуть негативно вплинути на якість надання медичної допомоги хворим і призвести до марної трати державних коштів", - повідмляється в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому місті медики масово захворіли на коронавірус

"Апофеозом цієї діяльності стало отримання дозволу на виробництво одного з "апаратів ШВЛ" на базі ручного дихального "мішка Амбу". Однак, будь-який анестезіолог розуміє, що вентиляція "мішком Амбу" можлива лише на короткий час під час проведення заходів реанімації пацієнта з зупинкою дихання. Адекватна вентиляція пацієнта неможлива без наявності сучасних режимів з контролем за обсягом або тиском і синхронізації апарату з пацієнтом", - зазначають медики.

Медики звертаються з проханням враховувати їхню думку під час прийняття рішень про закупівлю апаратів ШВЛ, щоб зупинити спекуляції і безглузду витрату державних коштів.

Хмельницький завод випустив апарат штучної вентиляції легенів. Він готовий поставити його на виробництво. Про це повідомляється в сюжеті "ТСН".

Зараз ви читаєте новину «Асоціація медиків попереджає про небезпеку українських апаратів ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути