Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 14:19

МОЗ розширило список доступних ліків

МОЗ розширило список доступних ліків
Фото: gordonua.com Ульяна Супрун рассказала о списке бесплатных препаратов по программе "Доступные лекарства"

Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр препаратів програми "Доступні ліки". Згідно з нею, пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати препарати безоплатно або з незначною доплатою. У реєстрі препаратів є 239 торгових назв, з них 47 – безоплатних, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Фейсбук.

"Порівняно з попереднім переліком, у новому реєстрі стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – діабет ІІ типу, на 3 – бронхіальну астму. З'явилися дві нові діючі речовини – це лозартан та глібенкламід. Всього у програмі тепер 23 діючі речовини", - розповіла Супрун.

Також вдалося розширити список безоплатних препаратів додатково на 15 найменувань. Це щонайменше додаткових 4,5 млн упаковок ліків. У новому переліку вже міститься 47 препаратів, що повністю відшкодовуватимуться за державний кошт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ розширить кількість хвороб, які входять у програму "Доступні ліки"

Реєстр препаратів програми "Доступні ліки" зокрема включає інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

Щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Урядова програма "Доступні ліки" почала діяти у квітні 2017 року. За 9 місяців роботи програми пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми майже за 14 млн рецептів на понад 614 млн грн бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ розширило список доступних ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути