Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2020 09:49

МОЗ планує створювати резервні ліжка для пацієнтів на базі госпіталів МВД та СБУ

МОЗ планує створювати резервні ліжка для пацієнтів на базі госпіталів МВД та СБУ
Віктор Ляшко. Фото:facebook.com/viktor.liashko

Міністерство охорони здоров'я планує перепрофілювати госпіталі МВД та СБУ для боротьби із Covid-19. Також плануються зміни до критеріїв червоної зони. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі Громадського радіо.

"У першу чергу ми шукаємо можливості, як і де перепрофільовувати заклади. Зараз ми розглядаємо можливість залучення інститутів Академії медичних наук, лікарень відомчих служб, таких як Укрзалізниця, Державне управління справами, госпіталі МВС, СБУ, Держприкордонслужби, це все потенційно наш резерв ліжок, які ми можемо розгортати", - зазначив Ляшко.

За словами головного санлікаря, розгортати додаткові госпіталі за межами закладів охорони здоров'я планують в Києві, Одеській та Донецькій областях.

"Ми зараз відмовляємося від одного з індикаторів, який говорив про те, що у червоний рівень небезпеки потрапляють регіони, в яких рівень захворюваності у 5 разів більше, ніж середній по країні. Зараз це буде чітка цифра - 320 випадків за останні 14 днів на певну кількість населення", - уточнив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин може несподівано розвернути курс долара: аналітики дали прогноз

Ляшко зазначив, якщо Київ потраплятиме у ці показники, то комісія ТЕБ та НС буде проводити засідання, і спільно з КМДА вибиратиме з переліку обмеження, які застосують в столиці.

У червоній зоні забороняється робота громадського транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів.

Станом на ранок 13 жовтня, маємо 270 587 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 5122 - летальні. 107 пацієнтів померли за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ планує створювати резервні ліжка для пацієнтів на базі госпіталів МВД та СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути