вівторок, 26 травня 2020 12:31

МОЗ обіцяє ще одні надбавки для медиків

МОЗ обіцяє ще одні надбавки для медиків
За словами Ляшка, надбавку в 300% зарплати нараховуватимуть працівникам лабораторій за весь період роботи з початку пандемії Covid-19. Фото: pixabay

Надбавки у розмірі 300% зарплат отримають працівники лабораторій, в яких тестують людей на коронавірус.

Такі ж надбавки раніше затвердили для лікарів, про це заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарній лікар Віктор Ляшко повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Щодо заробітних плат працівників лабораторій, які сьогодні працюють на передовій із Covid-19: уряд виділив додатково 650 млн грн для забезпечення готовності та реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров'я на поширення коронавірусної хвороби. Із цих 650 млн 280 млн визначено на оплату праці працівників лабораторних центрів, до яких входять епідеміологи, працівники лабораторій – тобто спеціалісти, які сьогодні борються з коронавірусною хворобою на передовій. Найближчим часом буде затверджено паспорт бюджетної програми під ці суми коштів", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із лікарями - дефіцит. МОЗ шукає вихід із ситуації

За словами Ляшка, надбавку в 300% зарплати нараховуватимуть працівникам лабораторій за весь період роботи з початку пандемії Covid-19.

"Працівники лабораторій також отримають 300% надбавки за весь період роботи з хворими на коронавірусну хворобу, з контактними на коронавірусну хворобу, а також з матеріалом від інфікованих для того, щоб матеріально стимулювати всіх працівників, незалежно від того, чи вони знаходяться у закладі охорони здоров'я, чи вони знаходяться у лабораторному центрі", - додав Ляшко.

З квітневими надбавками лікарям не повинно бути такої затримки, як із березневими. Про це заявив президент Володимир Зеленський на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ обіцяє ще одні надбавки для медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути