середа, 13 березня 2019 12:40

"Мовчазний вбивця": медики застерігають про небезпечну хворобу

"Мовчазний вбивця": медики застерігають про небезпечну хворобу
Фахівці Клініки Майо виступили в пресі із застереженням про те, що розвиток гіпертонії і підвищення тиску можуть відбуватися без очевидних симптомів Фото: БЦ News

Гіпертонічна хвороба небезпечна тим, що її розвиток протікає без симптомів. Стрибків підвищеного тиску людина може не відчувати і ні на що не скаржитися.

Підвищений тиск без спроб лікування і корекції все значніше підвищує ризик небезпечних ускладнень, наприклад, інфаркту та інсульту, розповідають "Факти".

Фахівці Клініки Майо виступили в пресі із застереженням про те, що розвиток гіпертонії і підвищення тиску можуть відбуватися без очевидних симптомів. Вони назвали неявні ознаки несприятливих процесів.

Одним з таких неявних симптомів гіпертонії може бути поколювання в руках, або тимчасове оніміння в кінцівках, особливо в лівій. Тиснучі болі за грудиною, відчутне серцебиття, пульсування судин в скроневій області можуть свідчити про підвищений тиск.

Маркерами гіпертонії можуть бути й інші прояви.

"Слід звернутися за допомогою до лікаря, якщо ви відчуваєте м'язове тремтіння, проблеми з вимовою, помутніння зору, а також сильний головний біль з невідомої причини", - порекомендували експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які вбивають українців

Якщо не контролювати перебіг, гіпертонія загрожує ще й небезпечними ускладненнями - атеросклерозом, тромбозом, розвитком серцевої і ниркової недостатності, інфарктом міокарда та інсультом.

Останнім часом пацієнти із запущеними формами катаракти і глаукоми масово почали звертатися до офтальмологів полтавського центру "Іріс".

Фахівці рекомендують людям після 40 років перевіряти очі щонайменше раз у рік, після 50 — щопівроку. Це дозволить зберегти зір протягом усього життя. При катаракті кришталик ока стає мутний і твердіє. Часто трапляються несподівані спалахи в очах — від фар автомобілів чи сонячного проміння. Це відбувається, бо світло в кришталику неправильно заломлюється.

Зараз ви читаєте новину «"Мовчазний вбивця": медики застерігають про небезпечну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути