субота, 27 листопада 2021 23:57

Moderna розробляє вакцину проти штаму коронавірусу Omicron

Moderna розробляє вакцину проти штаму коронавірусу Omicron
Результати експерименту оголосять впродовж найближчих тижнів. Фото: Pixabay

Фармацевтична компанія Moderna розробляє вакцину, яка буде ефективною проти нещодавно виявленого штаму коронавірусу Omicron.

У Moderna повідомили, що наразі розпочали вивчати у клінічних умовах дві полівалентних варіанти вакцин, які попередньо розробили в очікуванні мутацій, подібних до тих, які виникли у штамі Omicron. Результати експерименту оголосять впродовж найближчих тижнів.

Нещодавно виявлений варіант коронавірусу Omicron включає мутації, які є у штамі Дельта, а також мутації, які є у штамах Бета та Альфа. Загалом генетики встановили 32 мутації в цьому штамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ визначила пять найнебезпечніших штамів Covid-19

Така комбінація мутацій становить значний потенційний ризик протидії вірусу наявними вакцинам та слабшої імунної дії внаслідок одужання від попередніх варіантів коронавірусу.

Які варіанти вакцини розробили у Moderna:

1) Перший кандидат (мРНК-1273.211) включає декілька мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у Beta-штамі.
2) Другий полівалентний кандидат (мРНК-1273.213) включає багато мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у штамах Beta та Delta.

Перші три випадки нового варіанта виявили у Республіці Ботсвана 11 листопада. Через три дні шість випадків підтвердили у Південно-Африканській Республіці.

Зараз ви читаєте новину «Moderna розробляє вакцину проти штаму коронавірусу Omicron». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути