субота, 27 травня 2017 05:28

Медики розповіли про ризики недосипання

Медики з США показали, що регулярне недосипання істотно підвищує ймовірність смерті від інсульту людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями і цукровим діабетом.

Відповідне дослідження опубліковане в Journal of the American Heart Association, пише vectornews.net.

Фахівці рекомендують людям із серцево-судинними захворюваннями і цукровим діабетом спати не менше 6 годин на добу. В іншому випадку вірогідність смертельного результату в результаті настання інсульту в два рази вища, ніж у здорових людей.

До таких висновків автори прийшли, випадково відібравши 1344 дорослих (середній вік - 49 років, 42 % - чоловіки). Серед них вчені виділили групу ризику (високий індекс маси тіла, підвищений рівень холестерину і цукру в крові, високий кров'яний тиск), в неї увійшли 39,2 % учасників, за якими спостерігали протягом 16,6 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найефективнішу норму денного сну

Автори дослідження відзначають, що американці все більше уваги відводять дозвіллю, розвагам і роботі, ніж сну. На думку експертів, це провокує розвиток захворювань серцево-судинної системи.

Фахівці з Сіднея вважають, що людям, які віддають перевагу пізно лягати і пізно вставати з ліжка, було б корисніше і робочий день починати пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли про ризики недосипання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути