субота, 30 січня 2021 15:13

Ляшко розповів коли і скільки вакцин отримає Україна

Ляшко розповів коли і скільки вакцин отримає Україна
Україна одна серед перших оформила та подала заявку на отримання вакцин вже у першій хвилі дистрибуції. Фото: Thirdman from Pexels

В рамках Глобальної ініціативи COVAX вже у лютому Україна отримає 117 тис. доз вакцини "Pfizer". Її одразу ж відправлять у лікарні до медиків, які контактують з інфікованими.

Про це пише головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook.

"Сьогодні про COVAX відомо всім, хто слідкує за новинами щодо поширення коронавірусу у світі чи в Україні. Перед ініціативою стоять амбітні цілі – забезпечити для населення не менше 2 мільярдів доз до кінця року. На початок 2021 року вже підписано контракти на 40 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech та 150 мільйонів доз AstraZeneca/Oxford, які будуть доступні для країн-учасниць глобального механізму вже в першому кварталі цього року", - зазначив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко розповів якою вакциною щеплюватимуть медиків у першу чергу

Зокрема додав, що Україна одна серед перших оформила та подала заявку на отримання вакцин вже у першій хвилі дистрибуції.

"Паралельно, протягом першого півріччя, розпочинаючи з лютого, ми зможемо отримати від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. І це тільки в рамках механізму COVAX", – сказав санітарний лікар.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів коли і скільки вакцин отримає Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути