четвер, 24 вересня 2020 14:45

Ляшко пояснив, коли і за яких умов в Україні повернуть жорсткий карантин

Ляшко пояснив, коли і за яких умов в Україні повернуть жорсткий карантин
В Україні зростає кількість хворих на коронавірус - і жителі країни побоюються, що після виборів 25 жовтня Україну закриють на жорсткий карантин. Фото: Pixabay

Україна може піти на національний локдаун і до 25 жовтня.

Але так само це може відбутися йі після, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время".

В Україні зростає кількість хворих на коронавірус - і жителі країни побоюються, що після виборів 25 жовтня Україну закриють на жорсткий карантин. Ляшко прокоментував це і назвав умови повного локдауну та пояснив, що потрібно робити, щоб його уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко запевнив, що Україна готова до погіршення ситуації з коронавірусом

"Повторюся: ніхто нікого не закриватиме, якщо ми дотримуватимемося протиепідемічних норм і епідемію можна буде контролювати. Люди не дотримуються цих норм, поки хтось із їхніх близьких не потрапляє до лікарні, особливо до реанімації", - зазначив Ляшко.

За його словами, до дати не варто прив'язуватися, оскільки значення має лише зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

"Щодо національного локдауну, то я б не прив'язувався до якоїсь дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом... Ізраїль уже пішов. Тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цього досвіду, хоча потрібно все для цього робити", - сказав Ляшко.

Приблизну дату появи вакцини від коронавірусу в Україні спрогнозував головний санлікар Віктор Ляшко. 9 вакцин нині перебувають на третій клінічній стадії випробувань. За словами Ляшка, у них беруть участь понад 20 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко пояснив, коли і за яких умов в Україні повернуть жорсткий карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути