середа, 03 травня 2017 05:28

Лікарі розповіли, які продукти викликають головний біль

Лікарі розповіли, які продукти викликають головний біль
Знайшли зв'язок між продуктами і головним болем. Фото:vkurse.ua

Група американських вчених з Університету Каліфорнії прийшла до висновку, що провокувати розвиток мігрені можуть бактерії, які мешкають в ротовій порожнині і кишечнику.

В ході дослідження вчені проаналізували 172 зразка, взятих з ротової порожнини, і майже дві тисячі фекалійних зразків, зазначає Live Science.
Учасники надали інформацію про те, як часто страждають мігренями.

Багато пацієнтів помічають, що певні продукти, наприклад, шоколад, вино, ковбаса, сосиски і зелені салати, можуть викликати головний біль. Ці продукти містять досить велику кількість нітратів. Вчені припустили, що мігрені можуть бути викликані накопиченням оксиду азоту, який утворюється при метаболізмі нітратів бактеріями, що мешкають в ротовій порожнині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, кому найлегше кинути курити

Далі науковці планують вияснити, які саме ферменти продукують бактерії ротової порожнини, виміряють концентрацію оксиду азоту і з'ясують, як ці фактори впливають на виникнення головного болю.

Cпівробітники Університету Джонса Хопкінса проаналізували дані 12 досліджень за участі понад 288 тис. людей. Аналіз показав, що ожиріння збільшують імовірність розвитку мігрені. Вони на 27% частіше страждають на головний біль, ніж учасники з нормальною вагою.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли, які продукти викликають головний біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути