субота, 08 травня 2021 09:05

Лікарі розповіли, кому не можна їсти свинину

  Свинина може спричинити інфекції та зміни гормонального фону
Свинина може спричинити інфекції та зміни гормонального фону

Лікарі розповіли, кому категорично не можна їсти свинину, тому що це загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Медики радять або зовсім відмовитися від цього виду м'яса, або ж, щонайменше, вживати його нечасто.

За словами медиків, свинина небезпечна не тільки своєю зайвою жирністю, а й тим, що може стати причиною деяких інфекцій, зміни гормонально фону, а також викликати хвороби шкіри, артрит, артроз і інші.

Чим же так шкідлива свинина?

У м'ясі тварин, які вирощуються в промислових масштабах, міститься гормон росту, який може викликати збої в роботі організму. Це і ожиріння і виникнення і зростання пухлин, як доброякісних, так і злоякісних.

Алерген гістамін, який міститься в свинині, може спровокувати фурункульоз, дерматит, екзему.

А ось свиняча кров багата онкогенними агентами - еритроцитами, які виступають в ролі маркерів раку.

Свинина - найжирніше м'ясо, яке сприяє ожирінню при малорухливому способі життя.

На думку лікарів, свинина дуже токсична, і постійне отруєння токсинами провокує проблеми з серцем і може стати причиною інсульту.

Але і користь у цього типу м'яса є.

Свинина - дуже енергоємне м'ясо, містить багато жирів і білків, які живлять організм. Вона корисна фізично активним людям, спортсменам, оскільки добре відновлює витрачені сили, сприяє нарощуванню м'язової маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли про звички, що руйнують печінку

Білки м'яса містять незамінні амінокислоти, які необхідні для побудови власних білків.

Крім того в свинині багато цинку, магнію і селену для підтримки роботи серця, щитовидної залози і зміцнення імунітету.

Чимало в цьому м'ясі вітамінів групи В, які беруть участь в обміні речовин, відповідають за ріст, розвиток і кровотворення.

М'ясо свиней в Україні дорожчає. Кілограм живою масою для забою коштує до 46,6 грн. Це на 2% дорожче, ніж минулого тижня.

"Якщо напередодні Великодня живець переважно реалізовували по 45-46 гривень, то в перший тиждень травня вартість зросла на 1 гривню. Подекуди ціна перевищувала 47 гривень", - повідомляють в асоціації "Свинарі України".

Зростання ціни не вплинуло на продажі. У супермаркетах ціни на свинину стартують від 100 грн. Зокрема, вирізку продають по 168 грн/кг, корейку по 144 грн/кг. Сало в середньому коштує 119 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли, кому не можна їсти свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути