понеділок, 01 листопада 2021 17:51

Лікар розповіла, чому не слід зловживати сиром

Лікар розповіла, чому не слід зловживати сиром

Незважаючи на те, що сир містить багато вітамінів та корисних речовин, зловживати ним не рекомендується. Американський фахівець Тобі Амідор розповіла чим це може загрожувати здоров'ю, повідомляє medikforum.

За словами лікаря, сир – смачний і поживний продукт, але вживати його у великій кількості не варто (понад три порції на добу), інакше можуть виникнути такі проблеми зі здоров'ям:

Збільшення ваги

Сир – калорійний продукт, який при регулярному вживанні може збільшити відсоток вісцерального чи внутрішнього жиру. Того самого, який відкладається в основному в черевній порожнині та на талії.

Проблеми ШКТ

Зловживання сиром може спровокувати порушення шлунково-кишкового тракту (здуття, дискомфорт у шлунку тощо). Крім того, у складі продукту немає клітковини, тому він може спричинити запори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печериці для ризото маринують у часнику

Порушення у роботі серця

Фахівець зазначила, що різні види сиру багаті на насичені жири, які здатні підвищити в організмі рівень "поганого" холестерину, викликавши тим самим проблеми із серцево-судинною системою. Краще віддати перевагу білим видам сиру.

4 червня 1070 року з'явилася перша письмова згадка про один із найпопулярніших сирів із пліснявою - Рокфор. Батьківщиною якого є Франція. Виготовляється з молока овець у містечку Руерг, провінції Лаверон, де широко поширено вівчарство.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповіла, чому не слід зловживати сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути