середа, 30 листопада 2022 17:24

КТ виявляє рак на ранній стадії: де пройти обстеження в Києві

Десятки років вчені працюють над новими методами боротьби з раком. Чимало досліджень мають успіхи. Однак ключовим фактором вдалого лікування онкологічних захворювань лишається щонайшвидша діагностика недуги.

  Сучасні апарати КТ «бачать» будь-який тип тканини – від м’яких до кісткових.
Сучасні апарати КТ «бачать» будь-який тип тканини – від м’яких до кісткових.

Рак не дає про себе знати відразу, інколи пухлини розвиваються без примітних симптомів. Як такої профілактики онкозахворювань немає, повністю вберегтися від них неможливо, але можна вчасно діагностувати. За словами фахівців Союзу за міжнародний контроль над раком, онкологія - не вирок, якщо якомога раніше виявити хворобу і почати терапію. У цьому допомагають сучасні високоточні способи діагностики, зокрема комп'ютерна томографія. Заклади, де її роблять, є у будь-якому місті. Наприклад, зробити КТ у Києві можна в центрі М24.

КТ - це метод візуальної діагностики організму з використанням рентгенівського опромінення. Під час обстеження сканер обертається навколо пацієнта, роблячи серію рентгенівських. Зображення переноситься на комп'ютер зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Згодом відображається у 2D або 3D технології.

Завдяки зрізам товщиною 1-2 мм комп'ютерна томографія дозволяє виявити найдрібніші утворення. Також діагностика дозволяє оцінити поширення раку чи реакцію хвороби на терапію. Важливо, що сучасні апарати КТ "бачать" будь-який тип тканини – від м'яких до кісткових. Знімки виходять інформативніші, ніж при звичайній рентгенографії, особливо якщо дослідження виконують з контрастом, тобто з введенням речовини, що дає можливість краще розрізняти тканини та органи, а також точніше визначати патології в м'яких тканинах. Наприклад, КТ з контрастом Київ при деяких захворюваннях дозволяє розмежувати здорові тканини від змінених.

До речі, саме таке обладнання є в центрі М24. Працюють з апаратом Siemens SOMATOM go.UP. Це світовий лідер за якістю зображень та швидкістю сканування м'яких тканин, органів чи кісток. Єдиним мінусом діагностики вважають те, що під час сканування людина піддається рентгенівському випромінюванню. Однак комп'ютерні томографи Siemens мають мінімальну дозу опромінення.

Особливої підготовки для проходження КТ Київ не треба. Важливо прийти натщесерце та обов'язково попередити лікаря про можливі протипоказання до діагностики, наприклад, алергічні реакції, вагітність, ліки, які приймаєте, попередні травми, операції та сторонні предмети в організмі. Перед процедурою про все це вас ще раз попередить співробітник центру, аби процедура пройшла вдало та не нашкодила. В М24 лікар-анестезіолог супроводжує Вас протягом усього обстеження КТ з контрастуванням. До речі, дуже важливо, щоб КТ проводили дійсно професіонали. У М24 фахівці постійно проходять навчання, виступають на всеукраїнських та міжнародних конгресах. Є досвідченими, тому зможуть ретельно оцінити результат дослідження та обговорити його з вашим лікарем. У разі складних випадків скликатимуть консиліум.

КТ – це не лиш про діагностику ракових пухлин. За її допомогою можна виявляти різноманітні запальні захворювання, пошкодження органів, внутрішні кровотечі, тромбози судин, камені в нирках тощо. Подібна процедура допомагає зберегти наше здоров'я, інколи навіть життя.

Ліцензія на медичну практику: рішення МОЗ #1296 від 01 грудня 2016.

 
Зараз ви читаєте новину «КТ виявляє рак на ранній стадії: де пройти обстеження в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути