субота, 10 жовтня 2020 21:51

Коронавірус в Україні: МОЗ йде на крайні заходи

Коронавірус в Україні: МОЗ йде на крайні заходи

Заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що відомство готове розгортати мобільні госпіталі в населених пунктах, де виникне нестача ліжок у лікарнях для хворих COVID-19.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24". За його словами, в Україні є локальні населені пункти та адміністративні території, в яких заповненість ліжок зростає досить швидко, тому там потрібні тимчасові мобільні госпіталі та мобільні бригади, які надаватимуть медичну допомогу хворим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочинають збір плазми від пацієнтів, що подолали Covid-19

Він пояснив, що "простіше розгорнути госпіталь і привезти медичного працівника, ніж всіх транспортувати кудись за межі області або в інший обласний центр".

"У нас зараз вже є повний кошторис і наявне обладнання, ліжка на укомплектування тимчасового госпіталю на 500 ліжок. Зараз ми визначили локації, де це пріоритетно, які, я думаю, найближчим часом будуть розгортатися, якщо не буде стабілізації епідемічної ситуації", - наголосив Ляшко.

Станом на 10 жовтня в Україні повідомили про виявлення 5 728 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. За добу одужало 1 920 пацієнтів, а 108 - померли.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в Україні: МОЗ йде на крайні заходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути