Малина влітку завжди тішить людський організм величезною користю. Вона містить багато вітаміну С, калію, магнію і не лише.
Усі ці речовини у комплексі зміцнюють імунітет, покращують колір обличчя, допомагають при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, виводять з організму шлаки. Однак, не всім можна їсти малину, пише Gazeta.ua.
За рекомендаціями дієтологів, без шкоди для здоров'я вживати варто не більше 400 грамів малини на день.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доступні ліки" можна буде отримати лише за електронним рецептом: де його взяти
Від малини варто повністю відмовитись у разі загострення хвороб шлунково-кишкового тракту – гастриту та виразки. Із цією ягодою варто бути обережними також людям, які мають проблеми з нирками. Не можна їсти малину при діареї, запорі, подагрі, бронхіальній астмі та при наявності поліпів у носі.
Пам'ятайте, що малина є сильним алергеном. Тому якщо ви страждаєте від алергії на інші ягоди, наприклад полуницю, потрібно бути дуже обережними і з малиною. Жінкам у третьому триместрі вагітності, а також в період терапії антикоагулянтами краще не зловживати ягодою.
Не підійде малина й тим, хто прагне схуднути, адже вона підвищує апетит. Якщо ви вирішили знизити калорійність денного раціону, то тимчасово виключіть з неї ягоду або вживайте її з йогуртом чи м'яким сиром.
Спеції та трави використовуються людьми у всьому світі з давніх часів. Та не лише в кулінарії, а й у лікувальних цілях.
Крім оригінального смаку та поживних речовин, трави та спеції містять різні сполуки, які допомагають зменшити запалення, полегшити симптоми деяких захворювань та захистити від розвитку хронічних хвороб.
Коментарі