вівторок, 16 травня 2017 13:07

Комаровський радить без чого в аптечці не можна їхати у відпустку з дітьми

Комаровський радить без чого в аптечці не можна їхати у відпустку з дітьми
Комаровський радить, що обов'язково має бути у кожного відпочиваючого в аптечці Фото: moirebenok.ua

Педіатр Євген Комаровський радить, що обов'язково має бути у кожного відпочиваючого в аптечці, який зібрався в дорогу з дітьми. Він рекомендує починати відпочинок поступово, щоб не витрачати час на лікування сонячних опіків.

Про це він написав у Instagram.

"З приводу аптечки: найголовніше - засіб для пероральної регідратації. Далі - сольові краплі в ніс, жарознижуючі засоби, протиалергічні. Знову ж таки, треба розуміти, куди ви їдете, чи є там можливість дістатися до аптеки, чи є у вас нормальна медична страховка - це, до речі, обов'язкова умова нормального відпочинку. Головна моя порада щодо відпочинку на теплих морях: не мрійте відпочивати відразу і на всю котушку. Якщо ви приїхали звідти, де 18-20 градусів, не треба цілий день лежати на пляжі під палючим сонцем. Полежіть спочатку півгодинки і бажано в першій половині дня. Загалом, відпочинок - це величезне мистецтво, йому треба вчитися і вчитися", - зазначив він.

До того ж, якщо ви плануєте відпочинок в екстремальних умовах, наприклад, сплав на байдарках, Комаровський рекомендує взяти з собою антибіотик і телефон доктора, якому завжди можна зателефонувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський зробив гучну заяву про медичну реформу

"На дитині завжди має бути рятувальний жилет, коли вона перебуває у воді або в човні. Щоб правильно підібрати рятувальний жилет, спробуйте його стягнути через голову дитини після того, як ремені були застебнуті. Якщо ви не можете цього зробити, то жилет підходить для дитини. Діти до 5 років повинні бути одягнені в рятувальні жилети зі спеціальним коміром, який утримуватиме голову у вертикальному положенні над водою. Не відволікайтеся, поки діти перебувають у воді. Телефонні розмови, робота на комп'ютері тощо можуть зачекати, поки діти не виберуться з басейну, - радить Комаровський.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський радить без чого в аптечці не можна їхати у відпустку з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути