понеділок, 06 червня 2016 14:20

Поради Комаровського, як поводитися дітям на воді

Поради Комаровського, як поводитися дітям на воді
Фото: vseriale.tv

Вода - одна з найбільших небезпек, з якими може стикнутися дитина. Малюки можуть потонути і в декількох сантиметрах води.

Раніше Американська академія педіатрії висловлювалася проти уроків плавання для дітей від 1 до 3 років через малу кількість доказів того, що це допоможе запобігти утопленню і поліпшить навички маленьких дітей. Крім того, є побоювання, що батьки стають менш пильними, контролюючи дитину, яка трохи навчилася плавати.

Але нові дані свідчать, що діти від 1 до 4 років, які отримували уроки плавання, мають менше шансів потонути. Чи слід дитині відвідувати уроки плавання, повинні вирішувати батьки, ґрунтуючись на тому, як часто дитина буває біля води, її емоційному розвитку, фізичних здібностях і індивідуальних особливостях стану здоров'я, на які можуть вплинути пов'язані з водою інфекції та хімічні речовини, що використовуються в басейнах.

Навіть дитина, яка вміє плавати, повинна перебувати під наглядом дорослих постійно

Правила техніки безпеки для батьків маленьких дітей

Не забувайте про ті місця, де дитина може стикнутися з водою (ванна, ставок, канава, фонтан, дощова бочка, лійка і навіть відро. Дітей "тягне" до таких речей і місць, тому вони повинні бути під постійним вашим наглядом!

Навіть у неглибокому дитячому басейні діти завжди повинні бути під наглядом дорослих. Дорослі зобов'язані перебувати на відстані витягнутої руки, коли діти хлюпаються в басейні або граються біля нього.

Не бігайте поруч із басейном і не штовхайте інших у воду.

Не допускайте, щоб дитина брала надувні іграшки або матраци замість рятувального жилета. Ці іграшки можуть несподівано лопнути або дитина може зісковзнути з них.

Басейн має бути повністю оточений огорожею заввишки не менше 1,2 м, яка відокремлює басейн від будинку. Хвіртку в паркані слід зробити так, щоб вона закривалася і замикалася самостійно, відкривалася в протилежну сторону від басейну і мала засувку на висоті не менше 1,4 метра. Хвіртку тримайте закритою і замкненою весь час. Дитина не має могти відкрити замок або перелізти через паркан. Під парканом і між його вертикальними планками відстань не може бути більше, ніж 10 см.

Якщо басейн має накриття, ніколи не дозволяйте дитині ходити по ньому. Вона може провалитися і втрапити в пастку під ним.

Постійно тримайте рятувальний круг з мотузкою поруч із басейном. Також бажано мати під рукою номери телефонів рятувальних служб.

Термальні джерела і джакузі також небезпечні для маленьких дітей - в них можна легко перегрітися і навіть потонути.

На дитині завжди має бути рятувальний жилет, коли вона перебуває у воді або в човні. Щоб правильно підібрати рятувальний жилет, спробуйте його стягнути через голову дитини після того, як ремені були застебнуті. Якщо ви не можете цього зробити, то жилет підходить для дитини. Діти до 5 років повинні бути одягнені в рятувальні жилети зі спеціальним коміром, який утримуватиме голову у вертикальному положенні над водою.

Читайте також: Прості способи боротьби із закачуванням в транспорті

Не відволікайтеся, поки діти перебувають у воді. Телефонні розмови, робота на комп'ютері тощо можуть зачекати, поки діти не виберуться з басейну.

Зараз ви читаєте новину «Поради Комаровського, як поводитися дітям на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути