субота, 28 жовтня 2023 00:59

Комаровський розповів, коли треба укладати дитину спати

Комаровський розповів, коли треба укладати дитину спати
Дитина має лягати спати разом з усією сім'єю. Фото: UkrMedia

Популярний український лікар вищої категорії та телеведучий Євген Комаровський розповів батькам, у який час краще всього укладати дитину спати.

"Не існує певного часу, коли дитину обов'язково треба укладати спати. Розмови про те, що необхідно укладати малюка не пізніше 21:00, - дурні міфи, які не підкріплені фактами. Кожен вечір ви будете здійснювати певні дії - масаж, гімнастика, купання у ванні, гігієнічні процедури, годування - і після цих дій всією сім'єю вкладатися спати. Це правильно", - пише лікар в Instagram.

Експерт вважає, що дитині корисно лягати тоді, коли це зручно її батькам. І якщо батькам на роботу до 10:00, то купати дитину саме час о 24:00, щоб після всім разом лягти спати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як домашні тварини впливають на дітей

"Від самого народження дитина має жити інтересами сім'ї та підпорядковувати свій режим інтересам сім'ї. Правильний час для дитячого нічного сну - це час, коли максимально комфортно і зручно спати мамі та татові", - стверджує Комаровський.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Каждый вечер вы будете совершать определенные действия — массаж, гимнастика, купание в ванне, гигиенические процедуры, кормление — и после этих действий всей семьей укладываться спать. ⠀ Не существует конкретного времени, которое считается для этих процессов правильным, несмотря на многочисленные разговоры о том, что ребенка полезно укладывать спать в 21.00 или в 22.00. Полезно тогда, когда это удобно его родителям. И если папе на работу к 10.00, значит, купать ребенка самое время в 24.00, чтобы дружно заснуть после этого купания. ⠀ С самого рождения ребенок должен жить интересами семьи и подчинять свой режим интересам семьи. ⠀ Правильное время для детского ночного сна — это время, когда максимально комфортно и удобно спать маме и папе. ⠀ *** ⠀ Данная публикация представляет собой адаптированный к формату Instagram фрагмент новой книги Е. О. Комаровского "365 советов на первый год жизни вашего ребенка". ⠀ #докторкомаровский #365советов #семья #детскийсон #дети #родительство

Публикация от Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy)

Щоб привчити дитину до порядку, батьки повинні самі дотримуватися правил і не порушувати їх. Система працюватиме, якщо порядку дотримуватимуться і дорослі, і малі, переконана кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів, коли треба укладати дитину спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути