Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2020 14:51

Китайська компанія надіслала Іспанії та Україні неякісні тести на коронавірус

Китайська компанія надіслала Іспанії та Україні неякісні тести на коронавірус
Міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла заявив, що уряд відправив тести назад компанії-виробнику під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology. Фото:Укрінформ

Іспанія поверне китайцям велику партію швидких тестів для діагностування коронавірусу.

Вони виявилися ненадійними, повідомляє El Pais.

Міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла заявив, що уряд відправив тести назад компанії-виробнику під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology. Це сталося після того, як іспанські мікробіологи повідомили, що перші 9 тис. тестів із партії мають чутливість лише 30%, а потрібно принаймні 80%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії більше померлих від коронавірусу, ніж у Китаї

10 березня мер Києва Віталій Кличко повідомив про купівлю для Києва швидких тестів саме цієї компанії. За його словами, ці тести мали розповсюдити по 7 визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус.

Іспанія придбала 640 тис. швидких тестів, які надійшли до країни в понеділок. Але чотири мадридські лікарні, які почали використовувати першу партію, виявили, що тести дали негативні результати в пацієнтів, які вже були підтвердженими як хворі на коронавірус.

Міністерство охорони здоров'я Іспанії заявило, що купувало матеріал не безпосередньо в Китаю, а через іспанського дистриб'ютора, назву якого не зазначило.

Швидкий тест на виявлення вірусу Covid-19 розробила німецька корпорація Bosch. Надійні результати тестування дають змогу проводити диференційну діагностику за менш як 2,5 год. Щоб виявити наявність коронавірусу, звичайні тести потребують 2-3 дні.

Зараз ви читаєте новину «Китайська компанія надіслала Іспанії та Україні неякісні тести на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути