Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 14:19

Кішки знижують стрес і подовжують життя

Автор: life.pravda.com.ua
  Кішки здатні знизити ризик серцевих захворювань приблизно на 30%
Кішки здатні знизити ризик серцевих захворювань приблизно на 30%

Фахівці назвали кілька науково доведених переваг для здоров'я власників кішок. Як запевняють учені, співжиття з пухнастим другом може бути не тільки приємним, але й в певних випадках украй корисним.

Кішки здатні знизити ризик серцевих захворювань приблизно на 30%. Дослідження показали, що власники котів менше схильні до стресу, що, своєю чергою, впливає на ризик серцево-судинних захворювань.

Учені з Німеччини досліджували здоров'я понад 3000 людей похилого віку. Поміж них були ті, хто тримав кішок, і ті, в кого не було домашніх улюбленців. Виявилося, що власники котів у середньому живуть на 10,3 року довше, ніж ті, в кого кішок немає.

Напевно, вам неодноразово доводилося бачити, що кішка сідає на хворе місце. Водночас вона діє не тільки як жива грілка, а і як маленький електромагнітний випромінювач. Уся справа в кошачій шерсті, яка несе в собі заряд струму низької частоти. А саме такий струм використовується в кабінетах фізіотерапії під час лікування різних запальних процесів.

Муркотіння котів - один із найзаспокійливіших звуків, який справедливо впродовж тривалого часу вважався цілющим. За даними вчених, муркотіння сприяє загоєнню суглобів після травми. Можливо, котяче муркотіння сприяє профілактиці остеопорозу. На думку фахівців, частота й вібрація котячого вуркотіння сприятливо позначається на стані кісток. Учені зі США провели експеримент із курчатами. Птахів щодня на 20 хвилин поміщали на підставку, що вібрувала, відтворюючи муркотіння кішки. Курчата, на яких упливали звуком, швидше росли й мали міцніші кістки в порівнянні з контрольною групою. Учені припускають, що аналогічно звук муркотіння котів може впливати й на людей.

Дослідження підтвердили, що люди сплять краще з кішкою, ніж з іншою людиною. 41% учасників експерименту, який проводили у Великій Британії, заявили, що вони спали краще завдяки своєму хвостатому улюбленцеві, пише портал Goodnet.org.

Жінок більше приваблюють чоловіки, які мають домашніх тварин. Фахівці встановили, що більшість (до 90%) самотніх жінок сприймають чоловіків із котами як милих і дбайливих, що, на їхню думку, дає їм перевагу перед чоловіками без домашніх тварин.

Кішки здатні знизити стрес і тривожність. Наявність домашньої тварини знижує в господаря рівень стресу й занепокоєння. Короткого сеансу пестощів буде достатньо, щоб ощасливити й улюбленця, і його господаря.

Кішки зменшують ризик алергічних реакцій у дітей. Ще 2002 року Національний інститут здоров'я Великої Британії опублікував результати дослідження, що підтверджують, що діти молодші за рік, які контактували з кішкою, менше хворіють на усі види алергії. Справа у звичці. Коли малюк росте в тепличних умовах, він не стикається з алергеном, і його імунітет не має своєрідного тренування. Однак ідеться про ті випадки, коли домашній улюбленець перебуває в помешканні з перших днів життя малюка. Якщо тварина з'явиться пізніше, алергія може з'явитися.

Часто страждаєте від холоду? Заведіть кішку породи сфінкс. Вона зігріє свого власника в будь-яку погоду, адже у цієї вусатої грілки надзвичайно висока температура тіла – 42°C.
А оскільки сфінкси повністю позбавлені шерсті, їх можна назвати ідеальними домашніми тваринами для алергіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поєднати вагітність і домашніх тварин

Простий перегляд відео з котом є корисним. Фахівці встановили, що навіть віддалене спілкування з кішками підвищує позитивні емоції глядачів.

Думку про те, що собаки розумніші за кішок, знову поставили під сумнів.

За словами японських науковців, кішки так само добре, як і собаки, можуть впоратися з деякими тестами на пам'ять. І це означає, що вони можуть бути настільки ж розумними.

Дослідження, у якому взяли участь 49 домашніх котів, показало, що вони можуть згадувати приємний досвід, який мали, наприклад: їжу або улюблену закуску.

Зараз ви читаєте новину «Кішки знижують стрес і подовжують життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути