вівторок, 09 квітня 2019 12:56

Кір набирає оберти: 4 області з найбільшою кількістю хворих

Кір набирає оберти: 4 області з найбільшою кількістю хворих
У 2019 році на кір захворіли 37 тисяч людей Фото: pogliad.ua

В Україні збільшується рівень захворюваності на кір. Після кількох тижнів падіння ситуація знову погіршується.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"З 28 березня по 3 квітня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Тернопільській області. Там 243 хворих, у Києві 214 та Київській області - 175 хворих. Також підйом захворюваності є в Харківській - 171 людина і Хмельницькій областях - 160", – йдеться в повідомленні.

Від початку року на кір захворіли понад 37 тисяч людей. Від ускладнень кору померли 14 людей.

Це заразне інфекційне захворювання передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом. Тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі й на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

У міністерстві вкотре наголосили, що щеплення є єдиним надійним захистом від кору, особливо якщо в регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого робити не треба: Комаровський розповів правду про лікування кашлю

Дев'ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень – пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку (енцефаліту), а також до інвалідності та смерті.

Епідемія кору вирує третій рік не лише в Україні. У деяких європейських країнах захворюваність і смертність навіть вище. Вірус стає агресивнішим, їм частіше і важче хворіють дорослі.

Вважається, що вірус кору мало мутує. Але в останні три роки епідемії в Європі — висока смертність, повторна захворюваність і неспрацювання вакцинації — ставлять його стабільність під питання і змушують шукати інші причини ситуації, що склалася. В європейських країнах летальність від кору в процентному співвідношенні до хворих вище, ніж в нашій країні. В Україні з початку року зареєстровано понад 33 тисяч випадків кору та 14 смертей. Одна з причин такої поширеності — рух проти щеплень в цивілізованих країнах.

Зараз ви читаєте новину «Кір набирає оберти: 4 області з найбільшою кількістю хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути