неділя, 24 травня 2020 11:27

Кінець карантину: міністр дав прогноз

Кінець карантину: міністр дав прогноз
Обмеження зніматимуться в Україні залежно від падіння захворюваності на COVID-19

Усі епідеміологічні обмеження зніматимуться в Україні залежно від падіння захворюваності на COVID-19 в країні, за моделлю адаптивного карантину, яку прийняв український уряд,

Про це на щоденному брифінгу 24 травня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на питання, чи означає п'ята стадія ослаблення епідеміологічних обмежень вихід з карантину.

"Ми прийняли стратегію адаптивного карантину. Якщо ви побачите, то у нас немає різкого зниження захворюваності по COVID-19. Ми бачимо, що протягом місяця ми коливаємося в одних і тих самих рамках – від 350 до 550 захворювань щоденно. Ми б дуже хотіли, що воно почало знижуватися і зняти всі без виключення обмеження. Але я думаю, що ми ще тривалий час користуватимемося елементарними засобами захисту, соціальною дистанцією і розумітимемо, який ризик є бути інфікованим", – сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість областей не готові до послаблення карантину: список

Також повідомив, що протягом попередньої доби коронавірусну інфекцію в Україні підтвердили у 406 осіб – це менше, ніж напередодні. Але 12 осіб при цьому померли від зараження COVID-19.

Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але при цьому пом'якшили низку обмежень. Зокрема, запустили міський та приміський громадський транспорт, відновили роботу готелів, окрім хостелів, без ресторанів і без басейнів, а також дозволили спортивні змагання, з обмеженням до 100 чоловік і без глядачів і церковних служб - не більше однієї людини на 10 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Кінець карантину: міністр дав прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути