четвер, 24 жовтня 2019 16:20

Кільце в серці та парасоля в судині: в Інституті серця роблять унікальні операції

Кільце в серці та парасоля в судині: в Інституті серця роблять унікальні операції
Борис Тодуров разом з учасниками ІІІ міжнародної конференції

24 жовтня у Києві відкрилася 3 міжнародна конференція "Реконструктивна хірургія серця". Вона стала визначною подією вітчизняної медичної спільноти. Серед 24 іноземних спікерів конференції - видатні кардіохірурги з усього світу.

Конференція буде тривати 2 дні, під час яких провідні фахівці обговорять безліч тонкощів своєї професії.

Ініціатором заходу виступив Інститут серця. Зустріч відбулася без зайвої помпезності, де кожен міг висловитися, запитати і порадитися.

За 13 років існування Інститут серця перетворився на провідний кардіохірургічний центр, що не поступається сучасним кардіохірургічним клінікам світового рівня. Це передусім стало можливим завдяки співпраці з іноземними партнерами. При можливості 5 тис. операцій, роблять 6200 у рік.

Про це розповів Борис Тодуров, кардіохірург, генеральний директор "Інституту серця МОЗ України"

"Ми завжди раді до обміну досвідом, бо маємо куди рости. Зі 140 тисяч потрібних операцій на серці в Україні, робимо тільки 15 відсотків. Після запровадження нових методик, ця цифра збільшиться у 2-3 рази, - розповідає Борис Тодуров. - Для конференції зібрали лідерів з європейських країн і з Америки, щоб обговорити гострі проблеми. Саме серцево-судинні захворювання залишаються лідируючими, і більшість людей вмирають саме через них. В Україні ця цифра в два рази більше, ніж в Європі. ЄЄ нові технології, які розробляються в світі, вони змінюють уявлення про ту кардіохірургію, яка існувала ще п'ять років тому – все стає мініатюрним та малотравматичним".

Щоб здешевити операції, хірурги у співпраці з харківським заводом розробляють імпланти. Вони бувають у формі кільця та парасолі, яка розкривається та закриває отвір в серці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як правильно надавати допомогу при зупинці серця

Дводенна програма спеціально розроблена для хірургів, кардіологів, анестезіологів, ординаторів та стажерів, які цікавляться серцевою хірургією і транспланталогією.

"Це унікальна можливість вже сьогодні дізнатися про останні тенденції та процеси на арені кардіоторакальної хірургії. Можна брати активну участь у дискусіях та передових лекціях провідних світових хірургів та вчених з Північної Америки, Японії та Європи, - уточнює Афксендіос Калангос, швейцарський кардіохірург, віце-президент конгресу. -Ця інноваційна конференція забезпечить відвідувачам доступ до найвищого рівня освіти з метою покращення якості та ефективності лікування пацієнтів".

Міністерство охорони здоров'я України розробило критерії формування мережі надання первинної, спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.

Критерії розробили в рамках ініціативи Кабміну щодо формування єдиного плану розвитку здатних мереж надання соціальних послуг по всій території країни, повідомляють на сайті МОЗ. Відстань між пацієнтом і сімейним лікарем не має перевищувати 7 км, доступність лікарні інтенсивного лікування - не більше за 60 хв.

Зараз ви читаєте новину «Кільце в серці та парасоля в судині: в Інституті серця роблять унікальні операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути