середа, 04 листопада 2020 12:48

Карантинні обмеження вплинули на кількість мертвонароджених немовлят

Карантинні обмеження вплинули на кількість мертвонароджених немовлят
На першому етапі пандемії зменшилось число вагітних, які зверталися по невідкладну допомогу. Фото: pixabay.com

Через пандемію вагітні частіше зволікають зі зверненням до лікаря. У результаті кількість мертвонароджених збільшилася вдвічі.

Відділ розслідувань безпеки охорони здоров'я Великої Британії розслідує справи 40 мертвонароджених, які з'явилися з квітня по червень 2020 року. За той же період торік зафіксовано 24 таких випадки, повідомляє HSJ.

"Одне з найбільших занепокоєнь полягає в тому, чи ці наслідки не сталися через локдаун й обмеження в пересуванні, які були спрямовані на охорону здоров'я. Зараз ми розглядаємо, чи шукали жінки медичної допомоги в цей час, вплив на це локдауну, невизначеності щодо того, чи були вагітні жінки в групі ризику на початку пандемії, як це було під час спалаху грипу", – пояснює Луїза Пейдж, директорка відділу розслідувань безпеки охорони здоров'я.

На 1-му етапі пандемії зменшилось число вагітних, які зверталися по невідкладну допомогу. Гінекологи вважають, що це говорить про те, що жінки могли "затягувати" із пошуком допомоги через страх заразитися Covid-19 у лікарнях.

Директор Королівської колегії акушерів і гінекологів доктор Едвард Моріс закликає жінок, занепокоєних станом свого здоров'я чи здоров'ям дитини, негайно звертатися по медичну допомогу до акушерів чи в лікарню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський надасть пільги дітям медиків, які померли від Covid-19

Швеція - одна з небагатьох країн світу, яка не запровадила навесні карантин. Наприкінці вересня влада в Стокгольмі запропонувала суспільству безкоштовне щеплення проти сезонного грипу. Першими їх отримають люди похилого віку та групи ризику – медики й вагітні. З 1 грудня програмою зможе скористатися кожен швед.

Зараз ви читаєте новину «Карантинні обмеження вплинули на кількість мертвонароджених немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути