Сир - універсальний і смачний сам по собі або як частина салату чи бутерброда. Виставлення сирної тарілки або дошки з м'ясними виробами на вечірці – це найкраща закуска.
Але варто знати, які саме сири корисні для здоров'я, зокрема для серця, пише Parade.
"Деякі сири з високим вмістом насичених жирів і натрію, можуть підвищити ризик серцево-судинних захворювань. Водночас, сир може бути частиною дієти, корисної для серця", - говорить доктор Ченг-Хан Чен, доктор медичних наук, сертифікований інтервенційний кардіолог і медичний директор програми структурного серця в MemorialCare Saddleback.
Кардіолог назвав єдиний вид сиру, який може бути корисним для здоров'я серця. Один із найкращих сирів, який можна додати до раціону, - моцарела.
"Це хороше джерело білка і кальцію, і він навіть містить пробіотики, які корисні для здоров'я кишківника та імунітету. У свіжій моцареллі менше насичених жирів і натрію, ніж в інших сирах".
Дослідження, опубліковане 2022 року в журналі Nutrients, показало, що люди, які вживали сир, мали менший ризик серцевих захворювань. Однак, за словами доктора, є застереження щодо вживання сиру в рамках дієти. Зокрема, потрібно обирати сир із найменшим вмістом насичених жирів і натрію, крім того, їсти його потрібно в помірних кількостях.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які процеси почнуться в організмі, якщо їсти твердий сир щодня
Дотримання дієти з низьким вмістом натрію та насичених жирів, безумовно, є важливим для здоров'я серця.
Доктор Чен каже, що низький вміст натрію та насичених жирів у моцареллі робить його кращим вибором, ніж інші сири. Крім того, моцарелла додає до щоденного споживання білка. Білок є будівельним матеріалом для організму. Відповідно до опублікованих у 2020 році досліджень, дієти з високим вмістом білка можуть допомогти схуднути та підтримувати вагу, а також знизити ризик розвитку пов'язаних із ожирінням захворювань, наприклад, серцево-судинних.
Молочні продукти корисні та необхідні для організму. Але не всі молочні продукти можна їсти всім. Особливо тим, в кого є непереносимість лактози.
Серед молочних продуктів особливе місце посідають сири. Серед них є корисні та шкідливі. Виокремимо найнебезпечніший сир. Експерти не радять їсти плавлений сир. Або хоча б споживайте обмежено, у невеликій кількості. Саме плавлений сир містить дуже багато речовин, які негативно впливають на роботу серця.
Коментарі