Якщо ви регулярно їсте твердий сир, важливо знати про його вплив на організм.
Сир може бути частиною здорового раціону в тому випадку, якщо у вас немає дієтичної чутливості або алергії, пише Parade.
"Сир багатий на поживні речовини, такі як білок, жир, кальцій, фосфор і вітаміни А, В12 та D", - зазначила лікар-дієтолог Алексіс Ньюман.
Блакитний сир, брі та швейцарський сир містять особливий тип жиру, який називається кон'югованою лінолевою кислотою, що може допомогти зменшити запалення, серцево-судинні захворювання та ожиріння.
Доктор медичних наук, дієтолог Алекс Касперо також погодилася з тим, що сир може бути частиною здорового раціону. Однак, вона попередила, що вживати його необхідно у помірних кількостях, включаючи в свій раціон інші продукти, багаті на поживні речовини.
Скільки можна їсти твердого сиру на день
За словами дієтолога Алекс Касперо, чи корисно їсти сир щодня, залежить від загального контексту дієти:
Насичені жири в раціоні повинні становити менше 10% від загальної кількості калорій. Якщо дієта вже багата насиченими жирами, то додавання більшої кількості сиру, швидше за все, матиме негативний вплив на здоров'я, особливо на серцево-судинну систему. Якщо дієта багата на рослини і, природно, містить менше насичених жирів, то додавання невеликої кількості сиру буде нейтральним або злегка позитивним через доданий кальцій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний для чизкейків: популярний сир можна приготувати із замороженого кефіру
Щоденне вживання сиру може допомогти запобігти остеопорозу. За її словами, це пов'язано з тим, що сир багатий на кальцій, який важливий для здоров'я кісток.
Чи допомагає сир схуднути
Включення сиру у здоровий перекус в поєднанні з фруктами може допомогти з втратою ваги, оскільки сир насичує і може запобігти переїдання в подальшому.
Доктор медичних наук Алекс Касперо додала, що вживання сиру не призведе до збільшення ваги, поки ви будете підтримувати дефіцит калорій.
Молочні продукти корисні та необхідні для організму. Але не всі молочні продукти можна їсти всім. Особливо тим, в кого є непереносимість лактози.
Серед молочних продуктів особливе місце посідають сири. Серед них є корисні та шкідливі. Виокремимо найнебезпечніший сир. Експерти не радять їсти плавлений сир. Або хоча б споживайте обмежено, у невеликій кількості. Саме плавлений сир містить дуже багато речовин, які негативно впливають на роботу серця.
Коментарі