Фрукти можуть знизити ризик розвитку цукрового діабету другого типу і поліпшити показники глюкози в крові.
У цьому переконує дієтолог Роб Хобсон. Він вважає, що однією з закусок, яка може знизити рівень цукру, є яблука, які містять багато клітковини.
"Коли людина вживає вуглеводи, тіло швидко розщеплює їх до цукру, що може викликати скачки рівня глюкози в крові. Однак, якщо продукт містить клітковину, процес сповільнюється", - пояснив Хобсон.
Ще одна причина, по якій яблука є відмінним варіантом перекусу для діабетиків, - їх низький глікемічний індекс.
Серед інших хороших джерел клітковини дієтолог виділив овес, цільнозернові продукти, овочі, бобові, сочевицю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які яблука корисніші: червоні чи зелені
За інформацією Школи громадської охорони Здоров'я Гарвардського університету (Harvard School of Public Health), клітковина дійсно допомагає регулювати використання організмом цукру, контролювати відчуття голоду і рівень глюкози.
Дієта з високим вмістом клітковини була пов'язана з більш низьким ризиком розвитку діабету другого типу, відзначили фахівці. А дієта з низьким вмістом клітковини і високим вмістом продуктів, які викликають раптове підвищення рівня цукру в крові, навпаки, в кілька разів збільшувала ризик розвитку діабету другого типу.
Яблука можуть нашкодити при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Кислота та клітковина, що містяться в цих фруктах, негативно впливають на слизову оболонку шлунка та кишківника.
Особливо шкідливі кислі яблука при таких захворюваннях ШКТ, як виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю, панкреатити та низка інших недуг.
Коментарі