пʼятниця, 23 серпня 2024 19:30

Які яблука корисніші: червоні чи зелені

Які яблука корисніші: червоні чи зелені
Назвали користь червоних та зелених яблук Фото: pinterest

Коли йдеться про вибір між червоними та зеленими яблуками, виникає питання: які з них корисніші для здоров'я.

Обидва види мають свої переваги, але є деякі відмінності, які варто врахувати при виборі. Червоні яблука багаті на антиоксиданти, тоді як зелені містять більше клітковини і можуть бути менш калорійними.

Користь яблук

Яблука є одним із найкорисніших фруктів. В одному плоді може міститися до 30 вітамінів і 150 мікроелементів, необхідних для здоров'я людини. Регулярне споживання яблук має безліч переваг:

Поліпшення роботи кишечника. Яблука нормалізують роботу травної системи і сприяють обміну речовин.

Зниження рівня холестерину. Вони допомагають боротися з "поганим" холестерином, що знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Здорове схуднення. Яблучна дієта сприяє здоровому зниженню ваги.

Захист від хронічних захворювань. Споживання яблук знижує ризик розвитку таких важких захворювань, як онкологія та діабет.

Кому не можна їсти яблука

Незважаючи на їхню користь, медики радять бути обережними зі споживанням сирих яблук людям із проблемами кишечника, такими як вздуття живота або коліти. Для них краще запікати яблука, щоб знизити можливі негативні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти їсти, щоб швидко схуднути

Які яблука корисніші: червоні чи зелені

Згідно з дослідженнями, червоні яблука вважаються кориснішими для здоров'я. У них більше антоціанів - речовин, що сприяють захисту серцево-судинної системи, покращують стан кишечника та шкіри. Антоціани також відомі своїми антиоксидантними властивостями, що допомагають захищати клітини від пошкоджень і запобігати старінню.

Скільки яблук можна з'їдати на день

Вважається, що оптимальна кількість яблук, яку можна з'їдати на день - це 1-2 фрукти. Це дозволить отримати всі корисні речовини, не перевантажуючи організм фруктозою, що міститься в яблуках.

Яблука, особливо червоні, - це чудове джерело вітамінів і мікроелементів, що сприяють зміцненню здоров'я. Однак, як і в усьому, важливо знати міру і враховувати індивідуальні особливості організму.

Яблука можуть нашкодити при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Кислота та клітковина, що містяться в цих фруктах, негативно впливають на слизову оболонку шлунка та кишківника.

Особливо шкідливі кислі яблука при таких захворюваннях ШКТ, як виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити з підвищеною кислотністю, панкреатити та низка інших недуг.

Зараз ви читаєте новину «Які яблука корисніші: червоні чи зелені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути