субота, 10 червня 2017 05:28

Як прожити на 4 роки довше - вчені знають секрет

Як прожити на 4 роки довше - вчені знають секрет
Вчені із Швеції розкрили секрет довголіття. Фото twitter

Дослідники із Стокгольма виділили чотири головні чинники, безпосередньо пов'язані зі збільшенням тривалості життя людини.

"Досліджували відмінності в тривалості життя в 33 454 чоловіків і 30 639 жінок у віці від 45 до 83 років. У всіх них за станом на 1998 рік не реєструвалися ракових і серцево-судинних захворювань. По завершенні дослідження в 2014 році в первинній групі пішли з життя понад 8,5 тисячі чоловіків і 6,5 тисячі жінок. Виявлення причин смертності показало впевнений зв'язок між способом життя і його тривалістю", - розповілла Сюзанна Ларссон із Каролінського інституту в Стокгольмі, повідомляє Medical Express.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що маєте викинути із раціони, щоб не хворіти.

З'ясувалося, що необхідними елементами здорового способу життя, що дозволяє досягти глибокої старості, є відмова від куріння, регулярна фізична активність (не менше 150 хвилин на тиждень) і збалансована дієта.

Четвертим фактором вчені дещо несподівано назвали "помірне споживання алкоголю" – від 1 до 14 чарок (шотів) на тиждень. За даними шведських дослідників, для здоров'я немає значущої різниці між повною тверезістю і вживання невеликих доз спиртного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці хворіють від неправильного харчування - МОЗ.

Як розрахували вчені, дотримання всіх чотирьох умов сприяє збільшенню середньої тривалості життя на 4,1 року у чоловіків і 4,9 року у жінок.

"Цей факт підкреслює важливість прийняття і підтримки здорового способу життя для збільшення тривалості життя", – підкреслили автори дослідження.

З кожним роком у раціоні харчування школярів суттєво падає відсоток поживно цінних продуктів, таких як фрукти, овочі, молочна та кисломолочна продукція, натомість зростає споживання вуглеводів, особливо швидких. Це призводить до виникнення нової загрози для здоров'я суспільства – ожиріння та діабету.

Зараз ви читаєте новину «Як прожити на 4 роки довше - вчені знають секрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути