Ексклюзиви
четвер, 30 листопада 2017 23:28

Як правильно обрати дієту за своїм темпераментом

Як правильно обрати дієту за своїм темпераментом
Дієту потрібно підбирати по темпераменті Фото: befitmag.com

Багато хто стикався із проблемою, що здавалося б відома дієта, яка допомогла багатьом, на вас не діє. Справа в тому, що її потрібно підбирати по темпераменті. Немає універсальної дієту, яка допомагає худнути всім в однаковому темпі.

Сангвінік

Сангвініки оптимістичні, активні і витривалі, впевнені в собі. Такі люди мають багато друзів і вміють з будь-якої ситуації витягти щось хороше.

Щоб ефективно худнути, сангвінікам слід відмовитися від жирних і високоуглеводних продуктів, а також перестати смажити інгредієнти. Їм може підійти детокс-дієта, де потрі випивати води в день (на 1 кг ваги 30 мл) і мати дробове правильне харчування з одним розвантажувальним днем ​​на тиждень.

Їсти можна свіжі, варені, тушковані овочі, фрукти, крім білих, помаранчевих і жовтих. В якості перекусу щодня можна їсти жменю горіхів і сухофруктів. З м'яса можна телятину і індичину, білу рибу.

Оптимальна фізичне навантаження для непосидючих сангвініків - аеробіка, йога, плавання, велотренажер, бігова доріжка, гімнастика.

Холерик

Холерики мають швидку реакцію, швидко приймають складні рішення і вміють орієнтуватися в будь-якій ситуації краще за інших.

Головне завдання для людей цього темпераменту - поставити на контроль своє харчування і уникати імпульсивних переїдання. В якості перекусу використовувати фрукти або овочі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Від яких продуктів варто відмовитися після 30 роківДієти можна вибрати такі, де в харчуванні акцент робиться на білках. Протеїн буде сприяти набору м'язової маси, тривалого почуттю ситості і зменшення відсотку жиру на тілі. З вуглеводних продуктів можна залишити макарони з твердих сортів пшениці, каші і нежирні молочні продукти.

Спорт для холерика - тренажерний зал і силові навантаження.

Меланхолік

Меланхоліки вразливі та переживають з найменшого приводу. Ця тривожність і песимізм штовхають до їжі з підвищеною кількістю цукру або іншими швидкими вуглеводами.

Головне для меланхоліка - не починати голодування, харчування має бути повноцінним. А ось періодичні розвантажувальні овочеві дні - ідеальний варіант.

При цьому, в ці дні слід з'їдати все колірні групи овочів і фруктів, так як кожен колір по-своєму впливає на оздоровлення організму.

Кількість рідини, що випивається для меланхоліка - не менше півтора літрів води в день. Як десерт можна шоколад, ложкою меду або солодкий фрукт.

Заняття спортом допомагають знижувати рівень депресії і стресу, відволікають від сумних думок. Для цього типу темпераменту також краще вибирати силові тренування, націлені на конкретний результат.

Флегматик

Флегматики надмірно спокійні та врівноважені. Їм для скидання ваги слід відмовитися від усього, що провокує набряки - солона їжа, копчена, фастфуд, газована вода.

Для цього темпераменту важливо також збільшити кількість харчових волокон в їжі, щоб зайва волога виводилася своєчасно. Клітковина також поліпшить здоров'я, підвищить імунітет, призведе в порядок шкіру, зміцнить волосся і нігті.

Зі спорту флегматику підійдуть активні види - аеробіка, плавання, велосипед, а також йога.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обрати дієту за своїм темпераментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути