понеділок, 14 грудня 2020 16:04

Ізраїль та Україна домовились про співпрацю у створенні вакцини

Ізраїль та Україна домовились про співпрацю у створенні вакцини
Україна візьме участь у розробці ізраїльської вакцини. Фото: pixabay

Над створенням вакцини від коронавірусу працюватимуть спільно Україна та Ізраїль.

Вчені 2 держав обмінюватимуться інформацією про дієвість вакцини, повідомляє пресслужба посольства України в Ізраїлі в Facebook.

Про це домовились під час зустрічі посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука з міністром охорони здоров'я Ізраїлю Йоелем Едельштейном. Також сторони обговорили питання співпраці в рамках боротьби з пандемією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат запевнив, що держава організує безкоштовну вакцинацію для українців

За словами Едельштейна, Ізраїль сприятиме швидкому отриманню Україною вакцини від коронавірусу відомих міжнародних компаній, які вже отримали затвердження FDA або перебувають на остаточній стадії його отримання.

Також домовилися вивчити квоти на залучення працівників по догляду за людьми похилого віку в рамках "Угоди між Кабміном України та урядом Ізраїлю про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю". Обговорили подальший розвиток співробітництва між країнами у сфері медичного туризму в обох напрямках.

Частину закупленої вакцини від коронавірусу Європейський Союз може передати бідним країнам. Зараз розглядають питання передачі близько 5% - це 65 млн доз, пише Reuters. Уряд Франції підготував план з чітким обсягом допомоги бідним країнам. Водночас раніше розглядалися варіанти пожертвувань тільки в разі, якщо ЄС отримає надмірні дози.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль та Україна домовились про співпрацю у створенні вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути