вівторок, 24 березня 2020 10:50

Ілон Маск купив апарати штучної вентиляції легень для лікарень

Ілон Маск купив апарати штучної вентиляції легень для лікарень
Ілон Маск закупив у Китаї 1255 апаратів штучної вентиляції легень. Twitter

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск закупив у Китаї 1255 апаратів штучної вентиляції легень. Передасть їх Каліфорнії. Про це він написав у своєму Twitter.

Маск пообіцяв передати апарати марок ResMed, Philips і Medtronic в штат тому, хто потребує такої безкоштовної медтехніки для штучної вентиляції легень.

"Так, у Китаї була надлишкова пропозиція, тому ми придбали 1255 вентиляторів легень ResMed, Philips & Medtronic, затверджені FDA, та поставили їх до Лос-Анджелеса. Якщо ви лікар і хочете встановити безкоштовний апарат штучної вентиляції легень, повідомте нас про це", - написав бізнесмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель Маска вибухнув при запуску

Раніше Маск заявив про готовність Tesla почати виробництво апаратів штучної вентиляції легень у разі їхнього дефіциту. Мер Нью-Йорка також попросив Ілона Маска виготовити апарати штучної вентиляції легень.

Апарати ШВЛ дуже важливі під час пандемії коронавірусу. Вони є головним елементом лікування людей із COVID-19, у яких важкі ускладнення дихальної системи.

У штаті Техас 1 березня сталася надзвичайна подія при тестовому запуску прототипу космічного корабля Starship розробки компанії Ілона Маска SpaceX. Прототип Starship SN1 розірвався на частини під час накачування рідким азотом.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск купив апарати штучної вентиляції легень для лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути