вівторок, 16 лютого 2021 13:51

Хворі лежать у їдальнях: в Івано-Франківську колапс із Covid-19, туди терміново відправили Ляшка

Хворі лежать у їдальнях: в Івано-Франківську колапс із Covid-19, туди терміново відправили Ляшка
На Івано-Франківщині виникла критична ситуація із коронавірусом, бракує ліжок. Фото: pixabay

В Івано-Франківську у Центральній міській клінічній лікарні з хворими на коронавірус немає ліжок для інфікованих.

Через це люди змушені лежати у коридорах та їдальнях, заявила начальниця управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко.

Вона стверджує, що у медзакладі зайняті всі ліжка. Перед цим до лікарні потрапили 95 пацієнтів, з них 79 з пневмоніями. 89 людей перебувають на кисневій терапії. В інших лікарнях розгортають додаткові ліжко-місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість випадків захворювань на коронавірус зменшується - ВООЗ

"На сьогодні Центральна міська клінічна лікарня практично не має жодного вільного ліжка. Тобто всі фізичні ліжка, які тільки були в лікарні, нові, старі... усі задіяні. Пацієнти лежать в коридорах, в їдальнях, в кабінетах лікарів", - додала Бойко.

Через це головний санітарний лікар Віктор Ляшко терміново виїхав в Івано-Франківську область. Сьогодні відбудеться засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що через сніг складно перевозити пацієнтів з цього регіону в інші, де є вільні місця.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у цій області на сьогодні надзвичайно високий рівень захворюваності, а в багатьох містах заповнені понад 90% ліжко-місць у лікарнях.

За останню добу в Україні виявили 3143 нових хворих на коронавірус. Це на понад 800 більше, ніж минулої доби. З них дітей – 160, медпрацівників – 47. Загалом станом на ранок 16 лютого маємо 1 276 618 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 24 542 летальні. 150 пацієнтів померли за останню добу. Це на 88 більше, ніж днем раніше. Подолали хворобу 1 122 968 пацієнтів, із них за останню добу - 6189.

Зараз ви читаєте новину «Хворі лежать у їдальнях: в Івано-Франківську колапс із Covid-19, туди терміново відправили Ляшка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути