середа, 10 липня 2019 15:38

Грудна дитина врятувала матір від раку

Грудна дитина врятувала матір від раку
Ракові клітини здатні зробити смак грудного молока більш гірким і неприємним. Через це дитина може відмовлятися від груді. ФОТО: metro.co.uk

37-річній британці Джоан Карр вчасно діагностували рак завдяки її 14-місячному сину.

З народження хлопчик був на грудному вигодовуванні. Раптово почав відмовлятися від молока з правої груді. Незвичайна поведінка сина змусила Джоан провести самообстеження молочних залоз. Пише businessinsider.

"Це було дуже дивно. З іншої груді він їв без проблем. Я подумала, що в правій забився молочний протік", — згадує жінка.

Під час самообстеження Джоан намацала в правій груді пухлину. Після цього звернулась до лікаря. Жінці провели біопсію й підтвердили, що це рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симптоми раку грудей: коли слід хвилюватися

Джоан пройшла 8 курсів хіміотерапії. Залишки пухлини лікарі видалили хірургічно. Нині жінка вже більше року перебуває в ремісії.

"Якби не син, не підозрювала б навіть, що маю пухлину", — каже Джоан.

Випадок жінки вчені пояснюють тим, що ракові клітини здатні надавати молоку гірчинки й тим самим робити його смак неприємним. Те ж саме може відбуватися при маститі.

52-річній американці Стефані Херфел врятував життя її домашній улюбленець — сибірський хаскі на кличку Сьєрра. Собака внюхав у хазяйки рак і своєю поведінкою подавав "знаки тривоги". Це спонукало жінку піти на обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Грудна дитина врятувала матір від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути