четвер, 17 грудня 2015 14:06

Гінекологічні недуги на курорті "Куяльник" лікують цілющими грязями
5

 

"Місяць тому отримали чудову новину: наша пацієнтка у 44 роки народила первістка. Багато років лікувалася від безпліддя. Лише після процедур у нашому санаторії вдалося завагітніти", - розповідає Марина Матузенко, завідувач гінекологічним відділенням санаторію "Куяльник".

Санаторій "Куяльник" (ДП "Клінічний санаторій імені Пирогова "Укрпрофоздоровниця") розташований в Одесі. Майже 200 років поспіль сюди на оздоровлення з'їжджаються люди спочатку з колишньої Російської Iмперії, потім Радянського Союзу, теперішніх України, Росії, бувають іноземці. Куяльницький лиман називають чудодійним. Там утворився щільний сольовий розчин - лікувальна ропа, наповнена мінералами. Дно лиману вкрите муловою гряззю.

У санаторії дуже широкий спектр лікування чоловічих, жіночих та дитячих недуг. Частими пацієнтками є жінки, які з різних причин не можуть стати "мамами". У гінекологічному відділенні санаторію лікують гіпоплазію та ерозію шийки матки, запалення та дисфункцію яєчників, спайкові процеси у малому тазі, невиношування вагітності.

"До кожної пацієнтки потрібен індивідуальний підхід. У такій справі важливо не лише правильно поставити діагноз, але й чітко підібрати лікування, розписати процедури. Олена з Рівного вперше потрапила до нас після позаматкової вагітності з непрохідністю маткової труби. Жінка була у розпачі: 34 роки, і стільки проблем. Розписали процедури, їх ретельно виконала. Народила. Через два роки після пологів знову перейшла курс лікування та вдруге стала мамою", - зазначає Марина Василівна.

Гінекологічні недуги на курорті "Куяльник" лікують цілющими сульфідно-муловою гряззями і ропою. Водні та грязеві процедури мають протизапальну, обезболюючу та розсмоктуючу дії. У склад ропи та грязі входять сотні унікальних органічних та неорганічних речовин. Дякі мають гормоноподібні та антибіотикоподібні властивості. Дякі - заспокоюють організм, укріпляють імунітет, заживляють рани.

"Вкрай рідко застосовуємо аптечні медикаменти. У нас – своя природна аптека, завдяки якій стаються чудеса. У пацієнти Вікторії зі Сум був виражений спайковий процес після чотирьох операцій на органах малого тазу. Скаржилася на постійний нестерпний біль. Організм почав давати серйозні збої – порушилася робота кишечнику, почалася маткова кровотеча. Після лікування у "Куяльнику" стан здоров'я значно покращився.

Повторний курс бальнеолікування пройшла через півроку. Раділа: недугу, як рукою зняло. Киянка Тетяна ж пережила три викидні на малих термінах.

Після двох курсів лікування народила здорову дитину. Буває, що допомагаємо народити пацієнтці, якій у свій час допомогли народитися", - веде далі Матузенко.

При лікуванні гінекологічних проблем у комплексі застосовують електрофорез, ультразвук, магніто-лазер, лікувальну фізкультуру, масаж. У санаторії є сучасна лабораторія, яка проводить всі види аналізів, УЗД-кабінет. Працюють фахівці різного профілю. Слідкують, аби крім гінекологічних проблем також зникли супутні недуги.

"Крім лікування жіночих захворювань санаторій спеціалізується і на чоловічих недугах, хворобах опорно-рухового апарату. Серед наших пацієнтів – люди з проблемами нервової системи, зокрема, церебральним паралічем, судинними проблемами. Природні фактори оздоровниці допомагають при шкірних проблемах", - зазначає головний лікар санаторію "Куяльник" Валентина Нікітушкіна.

0-800-50-50-82 (зі стаціонарних телефонів України - БЕЗКОШТОВНО);

+38 (048) 751-51-38
+38 (048) 751-54-18
+38 (048) 751-53-48
+38 (048) 751-53-67

Сайт санаторія "Куяльник" - kuyalnik.com.ua

 
 
 
 

Зараз ви читаєте новину «Гінекологічні недуги на курорті "Куяльник" лікують цілющими грязями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути