пʼятниця, 14 серпня 2020 14:37

Європа офіційно домовилася про купівлю вакцини від коронавірусу

Європа офіційно домовилася про купівлю вакцини від коронавірусу
Коли буде доведено безпеку та ефективність проти Covid-19 вакцини AstraZeneca, згідно з укладеною угодою, Єврокомісія закупить 300 млн доз. Фото: Pixabay

Першої угоди з фармацевтичною компанією AstraZeneca досягла Європейська комісія.

Сторони домовилися про купівлю потенційної вакцини від коронавірусу, передає "Європейська правда".

Угода стала позитивним продовженням попередніх переговорів з Sanofi-GSK, про які повідомляли 31 липня, і з Johnson&Johnson 13 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці заявили про обнадійливі результати тестування нової вакцини

Коли буде доведено безпеку та ефективність проти Covid-19 вакцини AstraZeneca, згідно з укладеною угодою, Єврокомісія закупить 300 млн доз із можливістю придбання ще 100 млн доз від імені держав - членів ЄС. Комісія продовжує обговорювати аналогічні угоди з іншими виробниками вакцин.

"Інтенсивні переговори Європейської комісії продовжують приносити результати. Сьогоднішня угода є першим наріжним каменем у реалізації стратегії Європейської комісії щодо вакцин. Ця стратегія дасть нам змогу надавати майбутні вакцини європейцям, а також нашим партнерам в інших країнах світу," – сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні, після декількох тижнів переговорів, у нас є перша попередня угода ЄС про купівлю вакцини-кандидата. Ми продовжуватимемо невпинно працювати над тим, щоб залучити більше кандидатів у широкий портфель вакцин ЄС. Безпечна та ефективна вакцина залишається найнадійнішою стратегією виходу для захисту наших громадян та решти світу від коронавірусу" – заявила Стелла Кіріакідіс, комісар із питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів.

Потенційна вакцина AstraZeneca вже перебуває у великомасштабних клінічних випробуваннях фази II/III після багатообіцяючих результатів у фазі I/II щодо безпеки та імуногенності.

В І кварталі 2021 року Британія закупить у компанії Novavax 60 млн доз вакцини від коронавірусу, яку розробляють. Вакцину перевірятимуть на заключній і основній фазі клінічних випробувань.

Зараз ви читаєте новину «Європа офіційно домовилася про купівлю вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути