понеділок, 22 квітня 2019 17:08

Євген Комаровський висловив свою позицію щодо медреформ

Євген Комаровський висловив свою позицію щодо медреформ
Комаровський наголосив, що альтернативи сьогоднішній стратегії реформування системи охорони здоров'я немає. ФОТО: styler.rbc.ua

Євген Комаровський висловив свою підтримку щодо обраного МОЗ курсу реформування системи охорони здоров'я. Альтернативи цій стратегії лікар не бачить.

"Не просто підтримую — я прихильник реалізованого сьогодні стратегічного курсу на реформу охорони здоров'я. Я бачу реальні ризики цього курсу й це фактично головне, що змусило мене позитивно відреагувати на прохання Володимира Зеленського стати його радником", — відзначив Євген Комаровський на своїй офіційній сторінці у Facebook.

За словами Комаровського, позитивні зрушення у сфері охорони здоров'я помітні. Однак є зауваження щодо окремих питань, зокрема щодо тактики реалізації реформ і комунікації МОЗ з медиками та населенням, невміння Міністерства визнавати помилки й шукати компроміси, схильності його до різкої реакції на критику й прагнення ліквідувати старе, не встигнувши створити достойної альтернативи. На думку Комаровського, саме ці недоліки є причиною нестачі в МОЗ підтримки в парламенті й серед провідних політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ відреагувало на заяви Комаровського

"Найголовніше — на етапі парламентських виборів постаратися об'єднати медичну спільнота навколо політичних сил, які реальною програмою підтвердять готовність зберегти стратегічний курс реформ й активізувати самі реформи", — зауважив відомий лікар.

Як стало відомо, Євген Комаровський увійшов у команду кандидата в президенти Володимира Зеленського в якості радника з питань медицини.

Зараз ви читаєте новину «Євген Комаровський висловив свою позицію щодо медреформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути