четвер, 16 квітня 2020 13:40

Епідеміолог зробив невтішні висновки про коронавірус

Епідеміолог зробив невтішні висновки про коронавірус
Covid-19 може викликати щорічні епідемії в майбутньому. Фото: pixabay

Коронавірус уже ніколи не зникне.

Covid-19 може викликати щорічні епідемії в майбутньому, як сезонний грип, про це заявив головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл на віртуальній конференції аналітичного центру German Marshall Fund, передає RMF24.

Він пояснив ліберальний підхід Швеції до пандемії коронавірусу, де на сьогодні закрито тільки школи. За його словами, відсутність обмежень не означає, що життя у Швеції триває, як раніше. Адже вулиці Стокгольма спорожніли і трафік в 10 разів менший за звичайний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19: оновлена статистика про інфікованих українців

Водночас шведський епідеміолог визнав, що країна зазнала невдачі у сфері догляду за літніми людьми, а понад половину смертей від Covid-19 - серед мешканців будинків для осіб похилого віку.

"Я не думаю, що цей вірус колись зникне. Деякі країни, схоже, проводять політику, яка базується на припущенні, що в разі вилікування всіх випадків у країні вони назавжди позбудуться вірусу. Я так не думаю", - заявив Тегнелл.

Коронавірус нового типу штучно створили в лабораторії китайського Уханя. Нульовим пацієнтом, який заразився, став один із працівників лабораторії, який потім поширив вірус серед населення, повідомляють джерела американського телеканалу.

Зараз ви читаєте новину «Епідеміолог зробив невтішні висновки про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути