Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 14:40

Дослідження довели безпечність перельотів під час коронавірусу

Дослідження довели безпечність перельотів під час коронавірусу
Експерти запевняють, що системи вентиляції літаків можуть фільтрувати більше 99% інфекційних частинок. Фото: pixabay

Авіаперельоти під час пандемії коронавірусу часто є менш небезпечними для здоров'я, ніж похід за продуктами в магазин або вечеря в ресторані.

Такого висновку дійшли вчені Гарвардського університету у штаті Массачусетс, США, пише Daily Mаil.

Науковці стверджують, що вірогідність заразитися коронавірусом у літаку суттєво нижча, завдяки вентиляції, фільтрації повітря, частим прибиранням і обов'язковій вимозі до пасажирів весь час в салоні літака перебувати в масках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симптоми затяжного Covid-19 проявляються на тілі - вчені

Експерти запевняють, що системи вентиляції літаків можуть фільтрувати більше 99% інфекційних частинок. Поєднання цього з постійним носінням маски на борту, поліпшеними протоколами очищення і соціальним дистанціюванням під час посадки і висадки говорить про те, що ймовірність заразитися під час перельоту – мінімальна.

Вчені з Гарварда також відзначили, що польоти "істотно безпечніші", ніж багато інших звичних нам занятть, такі як вечеря в ресторані або покупки в продуктовому магазині.

Дослідники також виявили, що ризики передачі коронавіруса в літаку можна "знизити до дуже низького рівня за рахунок комбінації багаторівневих заходів інфекційного контролю".

Коронавірус може викликати довгострокові порушення когнітивних функцій людського мозку. Учені з декількох університетів США та Великої Британії знайшли серйозні проблеми зі здоров'ям мозку пацієнтів, які перехворіли на Covid-19. Ці проблеми проявлялися протягом місяців після хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження довели безпечність перельотів під час коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути