Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 01:26

Довели безпечність кави для серця

Довели безпечність кави для серця
Кава - безпечна для серця. Фото: BBC.com

Кава не настільки погана для артерій, ніж припускали раніше.

Вважалося, що кава робить артерії жорсткішими, збільшує навантаження на серце та збільшує вірогідність серцевого нападу чи інфаркту, і рекомендували "кавоманам" зменшити обсяги споживання напою, пише The Guardian.

Але проведене серед понад 8 тисяч людей у Великій Британії дослідження показало, що випивати від 5 до 25 філіжанок кави на день не гірше для людських артерій, ніж споживання однієї чашки.

Дослідники з Лондонського університету королеви Мері (QMUL) розділили 8,4 тисячі людей на три групи. У першу потрапили ті, хто випиває менше однієї чашки кави на день, до другої — від 1 до 3 чашок. До третьої потрапили завзяті "кавомани", які випивали понад 3 чашки на день.

Деякі люди з останньої групи випивали до 25 філіжанок на день, але в середньому людина з третьої групи випивала 5 чашок кави на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як правильно пити каву

Всі досліджувані пройшли магніторезонансне сканування серця та дослідження інфрачервоними імпульсами, але результати зберігались навіть після урахування факторів віку, ваги та паління.

Компанія Poster назвала найпопулярнішу каву в Україні кав'ярень третьої хвилі. Відвідувачі найчастіше обирають у них лате, капучино, еспресо та фільтр-каву відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Довели безпечність кави для серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути