середа, 13 січня 2016 12:30

До кінця тижня кількість хворих на грип киян може зрости до 20 тисяч - СЕС

До кінця тижня кількість хворих на грип киян може зрости до 20 тисяч - СЕС

В санітарно-епідеміологічній службі Києва прогнозують різке поширення захворювань на грип і гострі респіраторні захворювання, через що навчання в дитсадках і школах можуть призупинити. Про це заявив головний санітарний лікар столиці Олег Рубан, передає "Сьогодні".

"Ми прогнозуємо, що до кінця цього тижня захворіє близько 20 тисяч чоловік, з них 60% дітей, це близько 12 тисяч. Це високі показники, і якщо така тенденція буде спостерігатися в наступні пару тижнів, то ми порадимо призупинити заняття в навчальних закладах — школах і дитсадках", - зазначив Рубан.

За його словами, говорити про досягнення епідеміологічного порогу поки рано. СЕС щоденно здійснює моніторинг рівня захворювань.

"Ми будемо робити все, щоб не допустити епідемії", — додав санлікар.

У Києві поширився вірус грипу H1N1, так званий свинячий грип, який супроводжується високою температурою, сухим кашлем і може перерости в вірусне запалення легень (пневмонію), відзначають медики. За добу в столичні лікарні з подібними скаргами звертаються близько 15 киян, каже лікар-інфекціоніст міськлікарні №4 Юрій Жигарєв.

"Діти вийшли на навчання, і цілком можливо, що через два тижні варто очікувати масового сплеску захворювань. Тому я б рекомендував обмежити відвідування місць з великим скупченням людей (театрів, кінотеатрів, концертів), а при перших симптомах хвороби (температура, слабкість, інтоксикація) терміново звертатися в лікарню", — пояснив лікар.

Влада Києва готова закрити на карантин дитсадки та школи міста вже в кінці цього або початку наступного тижня, якщо надійде відповідна рекомендація від санітарно-епідеміологічної служби, заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Нагадаємо, у столиці в грудні-січні через захворювання на свинячий грип померли 4 людини. За останній епідемічний період з 1 жовтня 2015 року і за станом на 10 січня 2016 року від грипу померли 25 осіб.

Зараз ви читаєте новину «До кінця тижня кількість хворих на грип киян може зрости до 20 тисяч - СЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути