На Великдень багато їдять паску, проте це солодкий і калорійний продукт. Дієтолог Антоніна Стародубова розповіла, як побалувати себе без шкоди здоров'ю.
За її словами, не варто їсти свіжоспечену паску, краще дочекатися, поки вона трохи підсохне. Стародубова зазначила, що невелика порція (не більш як 150 г) не зашкодить здоров'ю людини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкість прийому їжі впливає на вагу
Також вона порадила тим, хто тримав піст не перевищувати термін і не переїдати, інакше можливі проблеми з травленням.
Паска є невіддільним атрибутом святкового столу на Великдень. Зазвичай її печуть у Чистий четвер або у Велику суботу.
2 травня православна церква відзначає одне з найважливіших свят для християн - Воскресіння Христове. Це свято також називають Пасха або Великдень. Починається свято опівночі, коли на всеношній службі в храмі оголошують, що Христос воскрес. Служба триває декілька годин і завершується на світанку. Тоді в храмах освячують паски та великодні яйця - писанки і крашанки. Так церква символічно благословляє вірян споживати скоромну їжу, яка була заборонена цілих 40 днів - упродовж Великого посту.
Коментарі