неділя, 24 квітня 2022 07:01

Дієтолог розповіла, як їсти паску без шкоди здоров'ю

Дієтолог розповіла, як їсти паску без шкоди здоров'ю
За словами експерта, не варто їсти свіжоспечену паску, краще дочекатися, поки він трохи підсохне. Фото: Pixabay

На Великдень багато їдять паску, проте це солодкий і калорійний продукт. Дієтолог Антоніна Стародубова розповіла, як побалувати себе без шкоди здоров'ю.

За її словами, не варто їсти свіжоспечену паску, краще дочекатися, поки вона трохи підсохне. Стародубова зазначила, що невелика порція (не більш як 150 г) не зашкодить здоров'ю людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкість прийому їжі впливає на вагу

Також вона порадила тим, хто тримав піст не перевищувати термін і не переїдати, інакше можливі проблеми з травленням.

Паска є невіддільним атрибутом святкового столу на Великдень. Зазвичай її печуть у Чистий четвер або у Велику суботу.

2 травня православна церква відзначає одне з найважливіших свят для християн - Воскресіння Христове. Це свято також називають Пасха або Великдень. Починається свято опівночі, коли на всеношній службі в храмі оголошують, що Христос воскрес. Служба триває декілька годин і завершується на світанку. Тоді в храмах освячують паски та великодні яйця - писанки і крашанки. Так церква символічно благословляє вірян споживати скоромну їжу, яка була заборонена цілих 40 днів - упродовж Великого посту.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог розповіла, як їсти паску без шкоди здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути